MIA behaalt punt tegen koploper

2 februari 2011 om 00:00 Sport
AMERSFOORT - Dat een gelijkspel soms nét zo goed voelt als een overwinning, bewezen de korfballers van MIA afgelopen zaterdag. In de topper tegen koploper Wit Blauw bleven de MIAnezen in eigen huis sterk overeind:14-14.

De doelpunten productie kwam maar langzaam op gang. Pas na 5 minuten benutte Wit Blauw een strafworp en kort daarna schoot Remco van Woudenberg de gelijkmaker binnen. Vervolgens had Wit Blauw slechts een enkel schot nodig om de voorsprong weer te pakken. Maar een strafworp van Hein Polinder bracht MIA weer op gelijke hoogte. Via opnieuw een afstandsschot en een benutte strafworp kwamen de gasten alsnog op een 2-4 voorsprong. Vervolgens scherpte MIA haar verdediging aan wat de aanval tijd en ruimte gaf tot scoren te komen. De beloning volgde met drie doelpunten waarmee MIA brutaal de leiding nam. Enkele ondoordachte overtredingen in de korfzone hielden de gasten echter in de wedstrijd, waardoor er werd gerust met een stand van 7-8. Bij aanvang van de tweede helft kwam Wit Blauw het beste uit de startblokken. Niet alleen was het eerste schot raak, ook het spel van de gasten oogde beter verzorgd.Dat resulteerde in vier doelpunten op rij waaraan MIA niet te pas kwam. Maar aangemoedigd door het enthousiaste thuispubliek zette de ploeg de schouders er onder. Met doelpunten van Frank van der Wiel, Remco van Woudenberg en Hein Polinder kwam MIA weer helemaal terug in de wedstrijd en stond na 20 minuten speeltijd in de tweede helft op een stand van 11-12. Een aantal mooie onderscheppingen van de Amersfoorters werden terecht beloond met doelpunten van Sebastiaan Bannink en Eline van Ballegoijen. Na de laatste onderschepping van MIA floot de arbiter af bij een 14-14 gelijke stand. Doelpunten MIA: Frank van der Wiel 4, Marleen Ruitenbeek 3, Remco van Woudenberg 2, Hein Polinder 2, Eline van Ballegoijen en Sebastiaan Bannink 1.