Jonker AutoBemiddelaar blijkt gat in de markt

2 februari 2011 om 00:00 Ondernemend

Op dit moment heeft Jonker AutoBemiddelaar bijna vijftig auto’s van particulieren in bemiddeling, waaronder exclusieve merken als Doge Viper, Landrover Range Rover Sport, Jaguar XF en Porsche. Maar ook in de lagere prijsklassen groeit het aanbod dagelijks, waarbij vooral het aantal relatief jonge auto’s opvalt.

AMERSFOORT - De nieuwe service van Jonker Automotive in Amersfoort, Jonker AutoBemiddelaar, blijkt een gat in de markt. In nog geen twee maanden tijd hebben al vele tientallen particulieren hun auto succesvol verkocht met de professionele hulp van deze grootste occasiondealer van Midden-Nederland.

Ook voor kopers wordt Jonker AutoBemiddelaar steeds aantrekkelijker. ,,Dat het zó snel al zo’n enorm succes zou worden heeft ons eerlijk gezegd wel wat verrast”, zegt Jeen Jonker, directeur van Jonker Automotive. ,,De belangstelling van verkopers én kopers is onverwacht groot.” Volgens Jonker meldden zich meteen na de introductie van de nieuwe service al particulieren uit het hele land om hun auto via AutoBemiddelaar te verkopen. ,,In veel gevallen was die verkoop al binnen een paar dagen rond. Tot grote tevredenheid van onze klanten, vooral ook omdat hun auto vaak meer opleverde dan de vooraf afgesproken minimumprijs.”

Jonker AutoBemiddelaar biedt particulieren de mogelijkheid om hun auto te verkopen zonder alle rompslomp er omheen. Zij zetten hun auto letterlijk bij Jonker Automotive in de showroom en laten het hele verkooptraject aan de occasiondealer over. Verkopende particulieren profiteren zo van een uitstekende plek op het door veel potentiële kopers bezochte showplein van Jonker Automotive en van de expertise van ervaren autoverkopers.

Volgens directeur Jonker onderscheidt de nieuwe service zich nadrukkelijk van andere vormen van verkoopbemiddeling, bijvoorbeeld via internet. ,,En dat spreekt mensen duidelijk aan. Bij ons komt de te verkopen auto ook echt op het showplein te staan, zodat hij dagelijks door veel potentiële kopers wordt gezien. We poetsen de wagen, restylen waar nodig en zorgen met de inzet van onze professionele autoverkopers dat ook aan alle andere voorwaarden voor een snelle en succesvolle verkoop is voldaan. De eigenaar heeft daar helemaal geen omkijken naar.”

Vele tientallen klanten hebben volgens Jonker inmiddels ervaren dat AutoBemiddelaar daardoor de beste kans biedt op een snelle verkoop voor een uitstekende prijs. ,,De professionele en zorgeloze afwikkeling van het hele verkooptraject blijkt dé grote kracht van dit concept. Verkopers ervaren meteen de voordelen, zoals niet zelf hoeven adverteren en onderhandelen. Ze hebben geen last van al die nadelen van particuliere verkoop, zoals vage kopers aan de deur die proefritjes willen maken als dat niet uitkomt. En ze hebben geen enkele zorg over de afwikkeling van betaling en overschrijving. Jonker AutoBemiddelaar neemt dat allemaal over. Extra aantrekkelijk is dat verkopers geen verzekeringspremie en wegenbelasting betalen zo lang hun auto bij ons op het showplein staat.”

Auto’s van alle merken vanaf bouwjaar 2003, die niet meer dan 150.000 kilometer hebben gereden, zijn welkom. Voor de kosten hoeven particuliere verkopers het volgens Jonker niet te laten. Jonker AutoBemiddelaar rekent bij verkoop van de auto 5 procent consignatievergoeding met een minimum van €350,- en een maximum van €1000,-. Daarnaast betalen verkopers een vergoeding voor het vakkundig poetsen en restylen van hun auto en - bij verkoop - voor de keuring. ,,Maar uit de ervaringen tot nu toe blijkt dat verkopers die kosten er ruimschoots uithalen met de extra hoge opbrengst van hun auto”, benadrukt Jonker.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie