APWC biedt koploper goed partij

26 januari 2011 om 00:00 Sport

APWC had er op basis van het vertoonde spel meer dan een nederlaag (1-2) uit kunnen slepen. Vooral in de eerste helft was het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen niet te merken. Tevreden blikte Stephan van ‘t Hazeveld terug op het leuke duel. ,,We hebben veel beter dan vorige week tegen Achterveld gespeeld. Ondanks de nederlaag heb ik een goed gevoel aan de wedstrijd overgehouden. Hier kunnen we op voortborduren,” aldus de middenvelder die door het wegvallen van Emile Brouwer tijdelijk aanvoerder is.

AMERSFOORT - PVCV, de koploper in de vierde klasse, heeft zondag van APWC de drie punten niet cadeau gekregen. De Amersfoorters boden de lijstaanvoerder tot het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Bertus ten Hove goed partij. Helaas was dat voor de thuisclub onvoldoende om met minimaal een punt van het veld te stappen. door Balt Gmelig

Brouwer komt door een knieblessure vrijwel zeker dit seizoen niet meer in actie. Over een week of twee wordt er een mri-scan van zijn knie gemaakt en wordt duidelijk of Brouwer geopereerd moet worden. Brouwer was zondag niet de enige afwezige in de basiself van de trainers Mark van Dijk en Wim de Haas. Mustafa Nalbantoglu (privéomstandigheden) en Sander Christiaanse (net terug van wintersport) konden ook niet worden ingezet.

Dat waren niet de enige tegenvallers voor APWC. Door blessures haakten ook tijdens de wedstrijd twee spelers af. In de slotfase van de eerste helft moest Rick Schopping met een enkelblessure worden weggedragen en na de pauze zagen de toeschouwers ook Marvin Wolfsen (liesblessure) niet meer terug. Hun vervangers waren Karel Foulon en Baltus Mainsi. De gevolgen bleven niet uit.

In de tweede helft kreeg APWC het moeilijker. PVCV rook bloed en drong steeds meer aan. Van ‘t Hazeveld: ,,We gingen teveel achteruit lopen want je bent bang om punten te verliezen. Je speelt toch tegen de koploper.”

APWC moest uiteindelijk in de 81e minuut capituleren. Invaller Barry van de Beek velde het vonnis over de thuisclub. Hij verraste doelman Dennis Spoel met een lage schuiver in de hoek: 1-2. ,,Wie een doelpunt maakt, is de winnaar. Zo voelde dat wel aan”, zei Van ‘t Hazeveld een half uur na een wedstrijd waarin voor APWC meer had ingezeten.

Aan het spel van de thuisclub in de eerste helft was niet te zien dat de ploeg met veel invallers speelde. De soms fraaie aanvallen leverden alleen te weinig doelpunten op. Marvin Snijders kreeg de beste kansen maar hij benutte er te weinig.

Tegen de verhouding in kwam de thuisclub in de 39e minuut met 0-1 achter te staan toen Spoel het antwoord schuldig bleef op een inzet van Nicky Vermeulen. Maar nog voor rust werkte APWC de achterstand weg. Na een voorzet van Thijs Grift kwam de bal voor de voeten van Van ‘t Hazeveld die door Rik van Breukelen zwaar werd gehinderd. Voor de Ten Hove was dat voldoende om een strafschop te geven. Snijders liet die kans niet onbenut: 1-1.