Dwight Maduro 1-1

26 januari 2011 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - Koploper VVZA kent geen goede start van het nieuwe jaar. De eerste twee wedstrijden in 2011 hebben de formatie van trainer Piet Rigter al vier punten gekost. Na de remise (2-2) in de vorige competitieronde volgde zondag een gelijkspel (1-1) tegen Magreb.

Met die uitslag mochten de Amersfoorters hun handen dichtknijpen. Vooral in de eerste helft werden zij door de tegenstanders zoekgespeeld. Na een minuut of tien keek de thuisploeg op sportpark Emiclaer al tegen een 0-1 achterstand aan. Bij dat doelpunt raakte VVZA doelman Werner Rijk zodanig geblesseerd dat hij zich door Kevin Snel moest laten vervangen. Omdat VVZA de schade daarna wist te beperken, gingen beide teams met een 0-1 tussenstand rusten.

Na de pauze besloot Rigter meer risico’s te gaan nemen om de achterstand te kunnen wegwerken. Kevin Engelman verscheen in het veld. Zijn optreden duurde ook niet lang. Na een minuut of zes verstapte hij zich. Zijn vervanger werd Dwight Maduro en juist die speler bezorgde VVZA een punt, een minuut of twintig voor het einde van de wedstrijd: 1-1.