Quick stelt teleur op eigen veld: 1-2

26 januari 2011 om 00:00 Sport

Met hoge verwachtingen waren spelers en begeleiders van Quick op het fraaie hoofdveld van de keistedelijke club verschenen. De thuiswedstrijd tegen het veel lager geklasseerde AS’80 moest geen problemen voor het bijna op volle oorlogssterkte spelende Quick opleveren.

AMERSFOORT - De hervatting van de competitie heeft derdeklasser Quick geen enkel punt opgeleverd. De eerste competitiewedstrijd in het nieuwe jaar, thuis tegen AS’80, was zondag op sportpark Dorrestein geen succes voor de Amersfoorters. Met de 1-2 stand die na afloop op het scorebord stond, mochten zij hun handen nog dichtknijpen. door Balt Gmelig

Trainer Sijtze Wobbes kon voor zijn basisformatie na lange tijd weer over Maarten Paauw en Jamal Belakhdar beschikken. Vanwege een stage in Zweden was Paauw een half jaar niet beschikbaar geweest. Belakhdar had last van een hardnekkige blessure gehad. Daarnaast had de selectie een goed trainingskamp in Turkije en een nuttige oefenwedstrijd tegen Roda’46 zondag achter de rug. Bovendien kon Quick kort voor de winterstop in de persoon van Sander van Amstel een nieuwkomer verwelkomen.

Basis

Al met al leek de basis voor een goede hervatting van de competitie aanwezig. Maar niets was minder waar. Quick had duidelijk een offday. ,,We hebben gewoon zwak gespeeld”, concludeerde de teleurgestelde Wobbes na afloop. ,,AS’80 was ook niet slecht, moet ik wel zeggen.” De bezoekers kwamen goed voor de dag en kregen dotten van kansen om ruim afstand van Quick te nemen.

Al vanaf de tweede minuut liepen de Amersfoorters achter de feiten aan. De 0-1 ontstond na een overtreding op Quick’er Khalid Said, waar door scheidsrechter Pasman niet voor gefloten werd. De spits van AS’80 profiteerde daarvan en passeerde Quick doelman Jeen Bunnik met een schitterende lob: 0-1.

Na ruim een half uur werd Quick’er Majid Didouh in het strafschopgebied gevloerd, met een blessure tot gevolg. Tot ieders verbazing kreeg de spits van Pasman geen strafschop maar een vrije trap tegen.

Geen kansen

Na rust was Quick wel wat meer op de helft van AS’80 te vinden, zonder echter kansen te creëren. De gasten waren veel gevaarlijker en wonder boven wonder bleef de 0-1 lange tijd op het scorebord staan, tot de 78e minuut. Toen breidde AS’80 de voorsprong uit maar wel met een omstreden doelpunt. Aan de Almeerse treffer zat duidelijk een buitenspelluchtje. De arbiter keurde de treffer echter goed en daarmee was de wedstrijd in feite gespeeld.

In de 90e minuut redde Mark Pot met een rake kopbal de eer voor Quick: 1-2. De bezoekers wonnen het duel verdiend, maar zij mochten Pasman wel dankbaar zijn. De scheidsrechter had wel een groot stempel op de wedstrijd gedrukt.