MIA onderuit tegen Revival

26 januari 2011 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - Na een eerste helft met overwicht verloor MIA afgelopen zaterdag alsnog kansloos met 16-12 van Revival. MIA begon brutaal aan de wedstrijd en noteerde vrijwel direct een voorsprong van drie punten. Maar naarmate de wedstrijd vorderde sloeg bij de Amersfoorters de onrust toe en kwam Revival aanvallend steeds beter in de wedstrijd met als resultaat een verdiende winst voor de Terschuurders. De eerste helft deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Ook al pakte MIA steeds een lichte voorsprong, loskomen van het stugge Revival was er niet bij. De thuisploeg creëerde in deze fase niet veel kansen, maar wist deze wel steeds netjes af te ronden en daarmee de aansluiting te houden. Bij rust stond er 8-10 in het voordeel van MIA op het scorebord. In de tweede helft deed Revival er vooral verdedigend een flinke stap bij. Daarnaast maakten beide ploegen nogal wat overtredingen onder de korf, met de nodige strafworpen tot gevolg. Revival wist ze wél, maar MIA wist twee strafworpen niet te verzilveren. De MIAnezen waren al minder sterk uit de kleedkamer gekomen maar deze twee cruciale missers waren het breekpunt van de wedstrijd. Bij MIA sloegen de frustraties toe, terwijl Revival steeds beter in het zadel werd geholpen. Dat vertaalde zich ook in de doelpuntenproductie. De thuisploeg scoorde rustig door maar aan MIA zijde wist alleen het damesduo Eline van Ballegoijen en Marleen Ruitenbeek nog echt voor gevaar te zorgen. Maar dat was allang niet meer genoeg om het hechte Revival het hoofd te bieden. MIA zal lering moeten trekken uit deze wedstrijd door zich bij tegenslagen veerkrachtiger te tonen. Aanstaande zaterdag volgt namelijk nog zo’n zware opgave wanneer koploper in de 2e klasse Wit Blauw op bezoek komt. Doelpunten MIA: Eline van Ballegoijen 3, Marleen Ruitenbeek 3, Remco van Woudenberg 3, Frank van der Wiel 2 en Hein Polinder 1.