Studiebegeleiding in vernieuwd pand

26 januari 2011 om 00:00 Ondernemend

In de sfeervolle studieruimte aan de Weverssingel, middenin de binnenstad, zitten de leerlingen op hun eigen werkplek rustig aan hun huiswerk. In de overhoorruimte geeft een docent uitleg aan een gymnasiast, die niet uit zijn examenopgaven komt. Daarnaast zit een brugklasser samen met een docent ezelsbruggetjes te verzinnen voor zijn Engelse woordjes, die hij maar niet in zijn hoofd krijgt.

AMERSFOORT - Van Berkum Studiebegeleiding verzorgt al jaren huiswerkbegeleiding, bijlessen en Remedial Teaching in Amersfoort/Leusden. Onder leiding van de directieleden Ingrid Daalderop en Klaas Hoekstra is het instituut vanaf 2003 flink geprofessionaliseerd en deze zomer verbouwd en uitgebreid.

Voor iedere leerling in het basis- en middelbaar onderwijs, maar ook studenten MBO, HBO of WO, biedt Van Berkum Studiebegeleiding een passende vorm van begeleiding. ,,Dat doen we met veel persoonlijke aandacht, want geen leerling is hetzelfde’’, vertelt directrice Ingrid Daalderop. ,,Als aanvulling op school richten wij ons in een aangename werkomgeving op inhoud, structuur en leerstrategieën, zodat schoolprestaties verbeteren.’’

Deze werkomgeving is afgelopen zomer flink aangepakt. ,,Voorheen gaven we begeleiding op één etage. Nu beslaat ons pand drie verdiepingen, die ook wat betreft moderne leermiddelen klaar zijn voor de toekomst’’, zegt Daalderop trots. ,,Hierdoor kunnen we nu op onze bovenste etage ook klassikale lessen verzorgen en vergader- en kantoorruimte aanbieden aan externen.’’ De kroon op dit harde werken volgde twee weken geleden, toen ongeveer tweehonderd gasten op zaterdag 15 januari zagen hoe wethouder Van ’t Erve met het oplossen van enkele hoofdbrekende wiskundesommen de vestiging heropende.

Van Berkum kiest bewust voor een eigen strategie: ,,Wij werken op eigen vestigingen, die helemaal zijn afgestemd op onze dienstverlening’’, aldus Daalderop.

Leerlingen kunnen bij Van Berkum ook terecht voor bijlessen, Remedial Teaching en diverse diagnostische onderzoeken. Verder verzorgt het instituut verschillende trajecten ter voorbereiding van belangrijke toetsmomenten, zoals de Cito-toets en het eindexamen. De hulpvragen van scholieren en hun ouders zijn divers: sommige leerlingen hebben motivatie- of concentratieproblemen, anderen hebben een leerachterstand. Daalderop: ,,In een vrijblijvend gesprek brengen we, samen met de ouders én de leerling, die vraag eerst in kaart. Daarna adviseren we welke vorm van begeleiding de beste is.’’

Info: Van Berkum Studiebegeleiding; huiswerkinstituut.nl, telefoon 033-4944664.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie