Michael Kreffer 1-0, Florian Lammers 2-0

19 januari 2011 om 00:00 Sport

De succesreeks van Hoogland blijft maar voortduren. Als de ploeg van trainer Ronald Heerschop zo blijft spelen, kan Hoogland het kampioenschap bijna niet meer mislopen. Abcoude, de nummer zeven op de ranglijst van de tweede klasse B, was het eerste slachtoffer van de Hooglandse dadendrang in het nieuwe jaar. Met een 2-0 nederlaag stuurde Hoogland de bezoekers terug naar huis.

Maar gemakkelijk was zondag de winst van de koploper niet tot stand gekomen. In de eerste helft was alleen Kheibar Mangal dicht bij een doelpunt geweest. De aanvaller zag zijn inzet echter op de lat belanden.

Meteen na rust was het wel raak. Michael Kreffer, normaal acterend in Hoogland 2, was door Heerschop opgeroepen om de plaats van vakantievierder Mike Junger over te nemen. Kreffer stelde zijn trainer niet teleur. Hij opende een minuut of drie na rust de score met een raak schot: 1-0.

Niet lang daarna werd een speler van Abcoude met een rode kaart geconfronteerd maar dat was aan het spel van de bezoekers niet te merken. Zij zetten de thuisclub onder druk. Een doelpunt kon echter niet voor de gasten worden genoteerd. In de slotfase bepaalde Florian Lammers met een lob de eindstand op 2-0.