Even pas op de plaats bij procedure nieuw evenemententerrein

19 januari 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De gemeente is op zoek naar een locatie voor een evenemententerrein dat gebruikt kan worden bij grootschalige evenementen. Maar eerst moet er duidelijkheid zijn of de gemeenteraad geld beschikbaar wil stellen om zo'n plek in te richten als evenemententerrein, vindt het college van b en w. Of dat zo is, moet blijken tijdens de behandeling van de kadernota 2012 waarover de gemeenteraad in april 2011 een besluit moet nemen.

door John Spijkerman

Pas als duidelijk is of de gemeenteraad geld beschikbaar wil stellen voor de inrichting van is voor het evenemententerrein wordt een participatieproces gestart met ondernemers en bewoners rond de genoemde locaties. Daarin kunnen zij aangeven wat ze van de beoogde locaties vinden.

Als locaties voor een evenemententerrein worden genoemd de Mijnbouwweg op bedrijventerrein Isselt en een terrein aan de Wagenwerkplaats. Inmiddels is er een derde locatie bijgekomen. Die plek ligt ook op de Wagenwerkplaats. Het gaat daarbij om een gebied ten westen van de Laswerkplaats en de Veerensmederij. Deze plek kan de komende vijf tot tien jaar als evenemententerrein worden gebruikt.

De politie heeft al een voorkeur uitgesproken voor de tweede locatie op de Wagenwerkplaats ten westen van de Laswerkplaats en de Veerensmederij. Als er wordt gekozen voor deze plek als evenemententerrein zou er minder politie nodig zijn om de veiligheid te garanderen dan voor andere plekken. Vanuit geluidsoverwegingen zou de locatie aan de Mijnbouwweg beter zijn. Er is daar minder geluidsbelasting voor omliggende woningen, dan bij de Wagenwerkplaats, waar de woonhuizen dichter bij het beoogde evenemententerrein liggen.

Vathorst

Vooruitlopend op de komst van een mogelijk definitief evenemententerrein in Vathorst-Noord zijn er in Vathorst verschillende tijdelijke en wisselende locaties beschikbaar voor evenementen. Vathorst Now! wordt in 2011 georganiseerd ten noordwesten van de Bergenboulevard. Verder is er in Vathorst een terrein langs de Koningsbergenweg - in de oksel van de A1 en A28 - dat incidenteel dienst kan doen als evenemententerrein. Tevens is Kantorenlocatie Podium nog steeds een mogelijkheid.

De bedoeling is dat Torenpop en Stadsgeluid in 2011 nog een keer worden gehouden op de parkeerplaats van het Oliemlolenkwartier, maar als dat niet meer mogelijk is, is een tijdelijke uitwijkmogelijkheid in vathorst beschikbaar.

Als de gemeenteraad in de discussie over de kadernota 2012 het groene licht geeft en geld beschikbaar stelt, is de verwachting dat Torenpop en Stadsgeluid vanaf 2012 op het definitieve evenemententerrein kunnen worden gehouden. Daar zou dan ook de kermis kunnen worden gehouden die nu nog wordt gehouden aan de Rubensstraat.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie