Dennis Schoonderbeek 1-1, Jelte Bakker 2-1, Oscar Kommeren 3-2

19 januari 2011 om 00:00 Sport

Een vier dagend durend trainingskamp in Spanje heeft voor Wim van ‘t Westeinde, trainer van Nieuwland, z’n vruchten afgeworpen. De eerste competitiewedstrijd na de winterstop, thuis tegen Desto, leverde meteen een driepunter op: 3-2.

Na een moeilijke beginfase waarin Nieuwland door een strafschop met 0-1 kwam achter te staan, leek de zege nog ver weg. Maar na een opstootje rond de twintigste minuut tekende het herstel van de thuisploeg zich langzamerhand zich af. Dennis Schoonderbeek gaf zijn ploeg een zetje in de goede richting door met een fraai afstandschot voor de gelijkmaker te zorgen: 1-1.

Na die treffer liet Nieuwland twintig minuten lang het beste deel van de wedstrijd zien. De beloning bleef ook niet uit. Jelte Bakker zorgde met een rake kopbal voor een 2-1 ruststand.

In de tweede helft moest Nieuwland eerst een tegentreffer toestaan (2-2), alvorens de ploeg de winst naar zich toe kon trekken. Oscar Kommeren was in het slotkwartier verantwoordelijk voor het winnende doelpunt: 3-2.