Keistad heren onderuit tegen koploper

19 januari 2011 om 00:00 Sport

Voor AVV Keistad, na de winterstop weer voor de eerste keer actief, was met name de terugkeer van Michiel Bakker positief te noemen. Na een afgescheurde achillespees in april vorig jaar was hij voldoende hersteld om de liberopositie weer over te nemen van de nu geblesseerde Jurrien Reitsma. Dat deed Bakker vervolgens met verve. Vanaf het begin van de wedstrijd bleek duidelijk dat Donitas over een zeer sterke aanval beschikte. Zowel op de flanken als achter de driemeter lijn was er veel power aanwezig. Met een forse servicedruk bracht het AVV Keistad in de eerste set al snel op achterstand, waarna de Amersfoorters niet meer konden inlopen en de set dan ook met 25-20 verloren zagen gaan. In het tweede bedrijf leek het dezelfde kant op te gaan. Maar nadat Groningen op een 6-3 voorsprong was gekomen, kantelde de wedstrijd. Keistad nam meer risico met de service, verdedigde meer en meer en kwam ook aanvallend met regelmaat tot scoren. Thijs Besseling zorgde met twee aanvallen en een service-ace voor een marge van drie punten die vervolgens door Amersfoort ook werd vastgehouden met als resultaat 20-25 setwinst. In de derde set verhoogde Donitas vervolgens de druk wat uiteindelijk te veel bleek te zijn voor Keistad. Meer en meer fouten, afgedwongen door Groningen, dreef AVV Keistad vervolgens naar de rand van de afgrond wat uiteindelijk ook leidde naar 25-15 setverlies.Desondanks rechtte Amersfoort in de vierde set de ruggen en knokten voor ieder punt. Tot halverwege ging het gelijk op, maar vervolgens maakte Groningen aanvallend het verschil met 25-20 setwinst als gevolg.

AMERSFOORT - Met een 3-1 nederlaag vertrok herenvolleybal eerste divisionist AVV Keistad afgelopen zaterdag uit Groningen. Koploper Donitas bleek daarbij te sterk voor de Amersfoorters en won dan ook verdiend. Vooral het scorend vermogen en de servicedruk was duidelijk beter bij de Groningse formatie.