Luc Theunssens blikt vooruit

12 januari 2011 om 00:00 Nieuws

Luc Theunssens begon zijn actieve, jonge sportleven als voetballertje en werd op 12-jarige leeftijd besmet met het rugbyvirus. Tot aan zijn 19e jaar was hij als speler actief voor rugbyclub Antwerpen, waarna hij een aantal jaren de rugbysport de rug toekeerde en zich ging bekwamen in een geheel andere sporttak namelijk karate. Maar op 24-jarige leeftijd kwam de rugbyprikkel in alle hevigheid terug en stortte hij zich weer vol overgave op zijn geliefde sport. Hij ontwikkelde zich bij Antwerpen tot een talentvolle speler die ook op nationaal niveau zijn steentje bijdroeg.

Coach RC Eemland staat voor progressie AMERSFOORT - Luc Theunssens, in zijn tweede seizoen werkzaam als coach van Rugbyclub Eemland, straalt plezier en vakmanschap uit en praat gepassioneerd over zijn sport: rugby. De 49-jarige Belg, geboren en getogen onder de rook van Antwerpen, is al vele jaren als rugbycoach werkzaam in Nederland. Naast het werk als verenigingscoach was hij ook diverse jaren actief op bondsniveau.

door Huub van Aerssen

Vanaf zijn dertigste jaar ging hij zich bezighouden met coaching, behaalde zijn trainersdiploma en was nog enige jaren actief als coach bij de Antwerpse jeugd, waar hij zich naast het coachen ook bezig hield met de jeugdopleiding.

Roosendaal-coryfee Roel Wijmans haalde hem over om als coach te gaan werken in Nederland. Met veel passie en gedrevenheid en mede gesterkt door zijn toenmalige leermeester Jos Maassen, werd Theunssens hoofdcoach van ereklasser Roosendaal, waar hij drie jaren met veel plezier en het nodige succes werkzaam was.

Theunssens: ,,Na Roosendaal werkte ik achtereenvolgens bij Oisterwijk en Ascrum en was daarnaast ook actief in de Nederlandse Rugbybond, waar ik naast Jong Oranje ook als assistent coach het mannen-seniorenteam onder mijn hoede kreeg.’’ Na zijn bondsperiode volgden clubs als DIOK, ‘t Gooi, Den Haag en Hilversum.

Theunssens: ,,Na een gesprek begin 2009 met onder andere Eemlander Pim van Asperdt, begon voor mij de uitdaging bij de toenmalige eersteklasser RC Eemland. Een club met visie en een club met een meerjarenplan dat mij wel aansprak. Een club ook die prestatief omhoog blijft kijken en die zeker wil investeren in de toekomst.’’

‘Play offs halen’

In het seizoen 2009-2010 werd Luc Theunssens met zijn op diverse posities versterkte team kampioen van die eerste klasse en promoveerde cum laude naar het hoogste rugbyniveau. Als ereklasser houdt het team zich dit seizoen (2010-2011) goed staande en staat halverwege de competitie als goede middenmoter genoteerd. ,,Met dit team moet het mogelijk zijn om dit jaar de play offs te halen’’, vervolgt de gepassioneerde Theunssens.

,,We zullen als vereniging onze jeugdtalenten moeten koesteren en alles in het werk stellen om ze voor de club te behouden. Dat zorgt voor een goede doorstroming, waarbij niet onvermeld mag blijven dat dan wel het eerste team op niveau moet blijven acteren. Daar werken we de komende jaren hard aan. Dat is voor mij prioriteit nummer 1.’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie