VUA introduceert Dictee

12 januari 2011 om 00:00 Ondernemend

Het Eerste Groot Amersfoorts Dictee vindt plaats op maandag 7 februari 2011 in de raadzaal van het stadhuis. Volgens Van der Heide heeft de VUA alles uit de kast getrokken om van het evenement een succes te maken. ,,We willen dat het Dictee in één keer staat. Het moet de kroon op ons jubileum worden”, legt ze uit. ,,Daarom hebben we een aantal echte professionals ingehuurd. Karel van de Graaf, radio- en televisiepresentator gaat het dictee presenteren en de teksten zijn geschreven door de tekstschrijver Guido de Wijs. Het thema is ‘De binnenstad van Amersfoort’. Verder nemen een aantal prominente Amersfoorters, waaronder burgemeester Bolsius en voormalig hoofdredacteur van het AD, Arjeh Kalmann plaats in de jury onder leiding van Adri Baijens, de ex-voorzitter van Uitgelezen Amersfoort. Met zoveel expertise kan er gewoonweg niets misgaan. “

AMERSFOORT - Taalcursussen staan aan de basis van de Volksuniversiteit Amersfoort (VUA). Als onderdeel van haar negentigjarig jubileum trakteert de onderwijsinstelling de stad daarom op het Eerste Groot Amersfoorts Dictee met als begerenswaardige hoofdprijs een beeld van de Amersfoortse kunstenares Nel Jongsma. Voorzitter Marjolein van der Heide hoopt met deze eerste editie een traditie in te kunnen luiden.

De deelnemers aan het dictee zijn deels al bekend, maar er zijn nog een aantal lege plekken. Van der Heide: ,,Een deel van de zaal is gevuld met bekende inwoners van de stad, een aantal scholieren en de winnaars van de AD spellingwedstrijd doen mee. Verder willen we putten uit de cursisten van een drietal spellingsworkshops die we deze maand organiseren en waarvoor overigens nog plaats is. In de raadzaal passen zeventig personen. Dan is er nog plaats op de open tribune, dat zijn eigenlijk toeschouwers die mee kunnen schrijven, daarvoor moet je je via onze site aanmelden. Het hele dictee wordt ook nog integraal via internet (www.vuamersfoort.nl) uitgezonden.”

Met het dictee wil de VUA laten zien dat zij een moderne onderwijsorganisatie is waar iedereen terecht kan. ,,We bieden allang niet meer alleen taalcursussen aan, het aanbod gaat van cultuur tot een cursus personal branding. Al onze cursussen worden gegeven door gedreven en deskundige leraren want kwaliteit staat bij ons voorop, maar daarvoor betaalt de cursist bij ons maar een fractie van het bedrag van wat een commerciële instelling er voor rekent. Kennis toegankelijk maken voor iedereen was en is het adagium van de volksuniversiteiten.”

u Volksuniversiteit Amersfoort

Korte Bergstraat 5

033-4656640

amersfoort@volksuniversiteit.nl

www.vuamersfoort.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie