Tand-prothetische Praktijk Sabic

5 januari 2011 om 00:00 Ondernemend

,,Het verschil tussen onze werkwijze en die van een tandarts is dat wij alle tijd voor een patiënt hebben. Het aanmeten van een kunstgebit is voor een tandarts vaak iets wat tussen alle andere behandelingen door gepland staat. Terwijl het voor ons onze belangrijkste bezigheid is”, aldus Sabic’ tandtechnicus Miskic. ,,Een ander voordeel is dat we hier alles onder één dak hebben, het aanmeten én het vervaardigen. Dat betekent korte lijnen. Alle kunstgebitten uit onze praktijk voldoen aan de hoogste eisen. Een gebit moet technisch perfect zijn, maar moet ook mooi zijn én niet van echt te onderscheiden.”

AMERSFOORT - Een goed zittende gebitsprothese is meer dan een prettige bijkomstigheid, het is een voorwaarde voor het algeheel welbevinden. Met een slechtpassende prothese is niet alleen eten, maar ook lachen en praten niet zonder pijn. In haar tandprothetische praktijk, buigen tandprotheticus Irena Sabic en haar deskundige team zich iedere dag over de uitdaging om voor iedere patiënt het juist kunstgebit te creëren.

Een kunstgebit gaat ongeveer vijf tot acht jaar mee, daarna is het aan vervanging toe. ,,Niet alleen het gebit slijt, maar iemands kaken veranderen ook in de loop van de jaren. Door rond te blijven lopen met een versleten en niet meer goed passend gebit ontstaan er pijnlijke drukplekken in de mond en kunnen er kaakklachten ontstaan. Het is dus helemaal geen gek idee om af en toe eens bij ons langs te komen om het gebit te laten controleren. Op die manier voorkom je veel ellende”, legt Miskic uit. ,,We zien soms schrijnende gevallen, patiënten die door de pijn niet meer kunnen eten en dus het gebit maar uitlaten met als gevolgd dat de drempel om het te dragen steeds groter wordt. Bovendien durft men zich zonder kunstgebit niet meer buiten te vertonen en raakt zo in een sociaal isolement. Terwijl dat helemaal niet nodig is, want nagenoeg iedere zorgverzekering vergoedt eens in de paar jaar een nieuw kunstgebit.”

Iedereen die een nieuw kunstgebit wil aanschaffen kan zonder tussenkomst van de tandarts terecht bij de praktijk van Sabic. ,,Wij zijn erkend bij alle zorgverzekeraars, het is dus niet nodig een verwijzing te halen, alleen wanneer iemand nog eigen tanden heeft, is het raadzaam om eerst naar de eigen tandarts te gaan. Overigens krijgt iedereen voor de eerste keer een gebit aangemeten door de tandarts. Dat is de zogenaamde noodprothese, pas na een halfjaar kan er een definitief kunstgebit gemaakt worden en dat kan dan direct bij ons. Wij regelen verder alle papierrompslomp voor de zorgverzekeraar, daar hoef je de aanschaf van een nieuw kunstgebit niet om te laten.”

u Tandprothetische Praktijk Irena Sabic, Chromiumweg 101, telefoon 033 - 46 34 576.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie