Oud-wethouder Ineke Geluk overleden

2 maart 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Oud-wethouder Ineke Geluk is deze week op 59-jarige leeftijd overleden. Geluk, moeder van drie kinderen, was al langere tijd ernstig ziek.

,,We zijn diep bedroefd en geschokt. Dat ze op relatief jonge leeftijd is overleden, is heel erg triest", reageert voorzitter Armand Schins van het CDA Amersfoort. ,,Zij heeft zich heel veel jaren verdienstelijk gemaakt voor onze partij."

Geluk werd in 1982 lid van het CDA en werd vervolgens lid van het Vrouwen Beraad. In 1986 kwam ze in de Amersfoortse gemeenteraad. Na het fractievoorzitterschap werd ze in 1997 wethouder.

In het najaar van 2003 kwam na zeventien jaar een einde aan haar politieke carrière. Haar eigen partij zegde het vertrouwen in het college van b. en w. op en Geluk moest als wethouder opstappen. Reden was dat de CDA-fractie vond dat het college te weinig deed om een baggerdepot bij het toen nog toekomstige Vathorst te voorkomen. Die kwestie viel onder de verantwoordelijkheid van VVD-wethouder Bert van der Werff.

Een week na het vertrek van Geluk stapte het voltallige college op. Na bemiddeling van oud-minister Hans Dijkstal maakte het college een doorstart. De plaats van Geluk werd ingenomen door Mirjam van 't Veld en die van Van der Werff door Paul Strengers. Na haar vertrek als wethouder was Geluk niet meer actief betrokken bij het CDA.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie