Amersfoorter betrokken bij dodelijk ongeluk Leusden

9 februari 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT / LEUSDEN - Een 19-jarige automobilist uit Amersfoort heeft dinsdagochtend een 40-jarige fietser uit Leusden aangereden op de Heiligenbergerweg. De fietser overleed korte tijd later in het ziekenhuis.

Rond half acht werd de Leusdenaar aangereden toen hij de Heiligenbergerweg overstak. Hij kwam uit de richting van het Lockhorsterbos. De automobilist kwam via het viaduct vanuit Amersfoort een reed richting Leusden. Bij de oversteek reed hij de fietser aan. De fietser raakte zwaargewond. Politievoorlichter Peter Keijzer dinsdagmiddag: ,,De fietser is met zwaar letsel naar het ziekenhuis gebracht en daar vrij snel na aankomst helaas overleden. De automobilist is niet gewond geraakt en is aangehouden. De toedracht moet nog worden uitgezocht en daar is nu een speciaal team mee bezig. Als alles is bekeken zal een rapport worden opgemaakt. ’’

Na het ongeluk hebben politie en recherche het hele kruispunt afgezet voor alle gemotoriseerd verkeer.

De automobilist is na het eerste verhoor in verzekering gesteld wegens betrokkenheid bij een ongeval met dodelijke afloop. Keijzer: ,,Er zijn verschillende fasen in het onderzoek. Afhankelijk van wat er uitkomt, wordt beslist of we de Amersfoorter langer vasthouden.’’ De man is dinsdag overgebracht naar het arrestantencomplex in Houten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie