El Ternero in Utrechtse top 10

29 december 2010 om 00:00 Ondernemend

En op het onderdeel, het lekkerste eten van Amersfoort staat El Ternero met een 8,9 op de derde plek, achter De Saffraan (2) en De Aubergerie (1) die beiden overigens eveneens het cijfer 8,9 noteren.

AMERSFOORT - Argentijns restaurant El Ternero prijkt bovenaan de Utrechtse lijstjes van IENS Toppers 2011. IENS.Nl is een onafhankelijke restaurantgids op internet waaraan de restaurantgasten zelf meewerken. Zij gaven El Ternero een vierde plek in de Top 10 van Utrecht. Eigenaar Noor Alozai is enorm blij met deze waardering van zijn gasten. De vierde plek in de Top 10 is niet de enige goede score voor El Ternero. Op het onderdeel, het beste decor eindigt het restaurant op een tweede plaats.

,,Dit voelt geweldig, die waardering van mijn gasten het is het beste bewijs dat ik goed bezig ben”, aldus Alozai. Uit Afghanistan kwamen Alozai en zijn gezin 16 jaar geleden in Nederland aan. ,,Twaalf jaar geleden begon ik als weekendhulp bij dit restaurant. In 2005 kon ik het overnemen, een aantal van mijn gasten en vooral Emil Scheerderen Jos Tak hebben me geholpen om de verbouwing van El Ternero te realiseren en nu deze mooie cijfers. Het is echt fantastisch.”

Kunstenaars Marisja Smit en Thijs Trompert waren nauw betrokken bij het nieuwe interieur van El Ternero. Dat ziet er met zijn wandtekening van golvende houten planken dan ook spectaculair uit. ,,Ze hebben beloofd dat het ontwerp van mijn restaurant uniek blijft’, vertelt Alozai: ,,Dat ze het alleen nog zullen gebruiken in gebouwen en nooit meer in een restaurant. Als je het dus wilt zien, dan moet je bij El Ternero komen.”

Kwaliteit, aandacht en service dat zijn de kernwoorden voor het El Ternero van Alozai. ,,Ik onderneem vanuit de gedachte dat uit-eten-gaan een feest moet zijn. Vooral in deze tijd, nu mensen minder vaak een restaurantbezoek kunnen betalen. Als ze dan gaan, dan moet het bijzonder, nee dan moet het perfect zijn. Ik denk altijd, hoe zou ik zelf behandelt willen worden en zo behandel ik mijn gasten. Ik ben niet krenterig, als er op de kaart 200 gram vlees staat, dan geef ik 250 gram, staat er 300 dan 350. Er is aandacht voor iedere gast. Ik kook zelf, maar ga ook zelf bij de tafels langs om te vragen of het naar wens is, gewoon in mijn kokskleding. Die aandacht dat wordt enorm gewaardeerd. Laatst zei een gast: ‘In dit restaurant voel ik een warmte die ik in geen enkel restaurant tegenkom’. Zo’n gesprek, daar word ik helemaal blij van.”

Argentijns rundvlees, kip, lamsvlees of vegetarisch op de kaart van El Ternero prijkt voor ieders en smaak en voor elke portemonnee een smakelijk gerecht. ,,Ik wil graag iedereen de kans geven om te genieten”, aldus Alozai.

u El Ternero, Lieve Vrouwestraat 22, 033-4638705, www.elternero.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie