GymXL naar nieuwe sporthal ROC in Vathorst

9 december 2010 om 00:00 Nieuws

VATHORST - Turnvereniging GymXL krijgt mogelijk een plek in een nog te bouwen sporthal die komt bij een schoolgebouw van ROC-Midden Nederland in Vathorst. Met deze mededeling kwam wethouder Barendregt vorige week dinsdagavond toen er werd gesproken over de mogelijke komst van een golfbaan aan de Bunschoterstraat in Hoogland.

door John Spijkerman

GymXL is dringend op zoek naar nieuwe huisvesting. Momenteel maakt de vereniging nog gebruik van de Van Bekkumhal in Hooglanderveen, maar het gebruik van die hal is tijdelijk. Een andere vorm van huisvesting is noodzakelijk. Aanvankelijk werd er vanuit gegaan dat de turnvereniging onderdak zou krijgen in de hallen van Smink aan de Bunschoterstraat. Maar na onderhandelingen tussen GymXL en golfbaanexploitant Schoenmaker werd duidelijk dat er geen overstemming bereikt kon worden over de hoogte van de huur.

Wethouder Barendregt vertelde de raadsleden vorige week dat een alternatieve oplossing voor GymXL nu tot op een haar na gevild is. Het gaat daarbij om een sporthal van 800 vierkante meter die komt bij een nieuw gebouw van ROC Midden Nederland in Vathorst. ,,De gesprekken tussen ROC, de SRO en het Ontwikkelingsbedrijf Vathorst lopen nog steeds, maar de verwachting van alle partijen is dat men er uitkomt'', vertelt gemeentewoordvoerder Bergervoet. Op dit moment probeert men zicht te krijgen op de exploitatieopzet. Mogelijk wordt er een beroep gedaan op de 1/3 regeling. Sportclubs kunnen dan een derde van het totaalbedrag aan investeringen die ze doen, verhalen op de gemeente. In de nieuwe sporthal komt er ruimte voor een vaste opstelling van de turntoestellen, zoals die ook wordt gebruikt in de Van Bekkumhal. Tot het moment dat de nieuwe sporthal klaar is, zou GymXL gebruik kunnen maken van de Van Bekkumhal.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie