Elitt creatieve explosie

15 december 2010 om 00:00 Ondernemend

,,Nu al weten we ons in onze keus gesteund door de Amersfoorters want de reacties op onze winkel zijn zonder uitzondering enthousiast. Iedereen snakt klaarblijkelijk naar een zaak als de onze, en dat vinden wij natuurlijk erg fijn.”

AMERSFOORT - Elitt is de droom van zussen Els Gravesteijn en Laura de Groot. Hun wens om samen iets een creatieve onderneming op te richten is met deze winkel waar je alles vindt op het gebied van breien en mozaïeken uitgekomen. De twee pijlers van de onderneming zijn dus breigarens en mozaïekbenodigdheden. ,,Het is niet wijs om al je geld op een paard te zetten”, vindt Laura. ,,Dit zijn allebei technieken die we in ons hart gesloten hebben.”

Breien is helemaal terug als creatieve uiting, bij Elitt vind je de nieuwste patronen, de mooiste garens en het juiste advies. Laura: ,,Breien is beslist niet suf, als je bij ons binnenstapt weet je waarom. De moderne patronen lijken in niets meer op het klassieke vestje van vroeger. In de landen rondom ons en in de Verenigde Staten is breien nooit uit de gratie geweest. Uit die landen komen dan ook de meest eigentijdse patronen. In de winkel hebben we daarvan modelboeken. In de toekomst wil ik ook zelf patronen gaan ontwerpen.”

Niet alleen de patronen zijn met hun tijd meegegaan, ook de kleuren en materialen van de garens zijn totaal anders dan in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw. Els: ,,Neem de sokkenwol, die is allang niet meer saai, er ligt hier zelfs een serie met de naam Hundertwasser, dat zegt eigenlijk wel genoeg. Je breit per definitie ook niet alleen iets om te dragen, wij hebben hier allerlei patronen voor bijvoorbeeld stijlvolle woonaccessoires.”

Iedereen kan breien, het is absoluut niet moeilijk en daarbij werken handwerken zoals breien en haken voor sommige mensen rustgevend en zelfs therapeutisch. ,,Ik ken iemand die gestopt is met roken en nu is begonnen met haken”, vertelt Els. “Dat bewijst wel dat het op deze manier bezig zijn ontspannend werkt. Bovendien zijn wij er om te adviseren. Komt iemand even niet uit een techniek dan is zij van harte welkom. Wij helpen iedereen graag weer op weg.”

Een snoepwinkel, noemt Laura het mozaïekdeel van in haar winkel. ,,Ons assortiment mozaïekstenen is enorm en anders dan op internet zie je hier de kleuren zoals ze echt zijn. Mozaïeken is voor jong én oud, je maakt op een eenvoudige manier hele mooie dingen. Niet voor niets is het een geliefd knutselwerkje voor kinderpartijtjes. Voor wie de techniek op een professionele manier onder de knie wil krijgen, organiseren we regelmatig workshops.”

u Elitt, Koestraat 16, 033-4650010, info@elitt.nl, www.elitt.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie