MIA niet effectief genoeg

8 december 2010 om 00:00 Sport

Dat het een zware wedstrijd zou gaan worden voor de keistedelingen stond op voorhand eigenlijk al vast. NKC’51, een ploeg die op het veld uitkomt in de 1e klasse, is niet alleen een duidelijke titelkandidaat maar ook een team met een geweldige schotcapaciteit. De wedstrijd kende een attractieve opening met aan beide zijden prima korfbal en een gelijkopgaande strijd. Alhoewel MIA lange tijd in de eerste helft steeds even een puntje voorsprong nam, wisten de gasten uit Nijverdal dat gaatje steeds weer te dichten. Maar op een 6-6 tussenstand kwam NKC steeds beter in de wedstrijd, speelde geleidelijk aan steeds effectiever en ging uiterst zorgvuldig met de geboden schotkansen om. De ploeg van trainer coach Gerben Hofstede liep dan ook snel uit naar een 9-13 voorsprong. Een voorsprong die met een vrije worp kort voor tijd door MIA kon worden omgezet in een 10-13 ruststand. Al met al een eerste dertig minuten waarin NKC minder kansen nodig had om te scoren en MIA zowel verdedigend als aanvallend te veel steken liet vallen. Alhoewel de thuisploeg bij aanvang van de tweede helft feller oogde en meer duels won, bleef de Nijverdalse formatie in haar sterke spel volharden en stoomde met loepzuivere schoten van afstand door naar een 10-15 voorsprong. Pas na een zestal minuten produceerde MIA haar eerste tegentreffer en verkleinde tot 11-15. Maar vervolgens liep NKC vakkundig verder uit en begon de Amersfoortse ploeg steeds vaker achter de feiten aan te lopen. De gasten uit Nijverdal kregen steeds meer ruimte van MIA. Een ruimte waarvan door de Nijverdalse formatie goed gebruik werd gemaakt en die vervolgens met speels gemak uitliep naar een 14-22 voorsprong. In de laatste tien minuten van de wedstrijd nam NKC wat gas terug, wat de thuisploeg in de gelegenheid stelde om terug te vechten om tenslotte de eindstand te bepalen op 17-25. MIA coach Ruud Schreuder na afloop van de wedstrijd:” Als ploeg hoeven we ons niet te veel te verwijten. We hebben naar ons kunnen gespeeld en tegen een NKC in deze vorm is verliezen geen schande. Te veel opgelegde kansen werden door ons niet benut. In dat kader speelde Nijverdal beduidend effectiever. Dit soort tegenstanders maakt ons als ploeg steeds sterker. We leren nog ieder moment!” Sebastiaan Bannink, speler uit eigen kweek en voor het eerste jaar actief in de hoofdmacht:” We gingen absoluut te slordig om met de geboden kansen waardoor we, zeker in het tweede deel van de wedstrijd, vaak achter de feiten aanliepen. Natuurlijk baal ik als een stekker. Maar volgende week wacht Sparta Nijkerk en richten we daar de pijlen weer op.”

Korfballers verslagen op zuiverheid AMERSFOORT - Het eerste korfbalteam van MIA verloor zaterdag met ruime cijfers van een effectiever spelend NKC ‘51 uit Nijverdal. In thuishal De Bokkeduinen ging de ploeg van trainer coach Ruud Schreuder met 17-25 strijdend ten onder. Ook al hadden de Amersfoorters voldoende scoringskansen, in de afronding ervan was NKC simpelweg de betere ploeg. Ondanks het ruime verlies liet MIA wel zien hard te kunnen knokken.