‘We willen op één locatie’

8 december 2010 om 00:00 Nieuws

,,De gemeente heeft toegezegd dat er een structurele oplossing voor de Joost van den Vondelschool zou komen’’, vertelt de directeur. Tijdens de Sinterklaasviering van afgelopen vrijdag had zij onderwijswethouder Ben Stoelinga willen zeggen dat het nu tijd is voor concrete toezeggingen van de gemeente. Het aftreden van Stoelinga strooide wat dat betreft roet in het eten. Volgens gemeentewoordvoerder Bianca de Graaf zijn er nooit beloftes gedaan dat de Vondelschool in de toekomst op één locatie zou worden gehuisvest. Een definitieve oplossing voor de Vondelschool kan ook betekenen dat de school in de toekomst op verschillende locaties wordt ondergebracht.

Joost van den Vondelschool wil toezeggingen AMERSFOORT - De Joost van den Vondelschool wacht met smart op een definitieve oplossing voor de huisvestingsproblematiek. Op dit moment is de openbare basisschool verdeeld over twee locaties: de hoofdlocatie aan de Huijgenslaan en een dislocatie aan de Van Marnixlaan 53/Beetslaan. Directeur Annemiek van Benthem is bang dat Joost van de Vondelschool ook in de toekomst over verschillende locaties wordt verspreid.

door John Spijkerman

Op de Joost van de Vondelschool zitten 440 leerlingen. Volgens de prognoses zal het leerlingenaantal over een aantal jaren licht dalen. ,,Maar we hebben nog zeker twee of drie lokalen nodig.’’ Van Benthem wijst erop dat er in een onderzoeksplan is aangegeven dat nieuwbouw van de Joost van den Vondelschool een mogelijkheid is. ,,Dat kan nieuwbouw zijn op het terrein van het Meander.’’ De directeur vreest dat de nieuwbouw zal sneuvelen in de discussie over bezuinigingen. ,,Waar we bang voor zijn is dat de gemeente de plannen voor nieuwbouw doorschuift.’’ Mocht volledige nieuwbouw van de baan zijn, dan zijn alternatieven denkbaar. Ook gedeeltelijke nieuwbouw bij de huidige school is een optie. De Joost van den Vondelschool kan dan op één locatie aan de Huijgenslaan komen. Van Benthem heeft wel een idee hoe dat gerealiseerd kan worden. ,,De huidige gymzaal naast de school is te klein. Wij denken aan nieuwbouw van de gymzaal met daarbovenop twee of drie lokalen. Van Benthem wijst ook op het in gebruik nemen van de Mulock 2000 school, mocht die school elders wordt ondergebracht. De Mulockschool zou dan kunnen worden gebruikt als overloop voor verschillende basisscholen. Ook zouden er diverse vormen van kinderopvang in kunnen worden ondergebracht.

Aanvankelijk wilde het college vóór het eind van 2010 een besluit nemen over de huisvesting van het primair onderwijs (basisonderwijs) in Amersfoort-Zuid. Dan moest ook duidelijk zijn hoe de definitieve huisvesting voor de Joost van den Vondelschool zou worden.

Die huisvesting moet in ieder geval vóór 1 augustus 2014 rond zijn als de vergunning voor de tijdelijke huisvesting aan de Beetslaan afloopt. De schoolbesturen willen definitieve oplossingen. Gemeentewoordvoerder Bianca de Graaf betwijfelt of het eind van het jaar wordt gehaald. ,,Het is een complexe materie, waar veel schoolbesturen bij betrokken zijn.’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie