Het gevoel van Fraaier

8 december 2010 om 00:00 Ondernemend

,,Ik maak nu de dingen die ik zelf wil maken en die probeer ik te verkopen”, vertelt Bosman: ,,Nagenoeg alles wat ik maak, valt onder de noemer grafische kunst. Het beeld neemt het voortouw en de tekst volgt. Mooie beelden en mooie teksten, soms van mezelf, soms van iemand anders. Bijvoorbeeld in mijn fotoboek Een plek onder zon waarin ik mijn eigen foto’s combineer met teksten van ondermeer Youp van ’t Hek, Herman van Veen en Freek de Jonge.”

AMERSFOORT - De Winkel van Fraaier is de webwinkel van Amanda Bosman, een virtuele winkel met de fraaiste ontwerpen van deze veelzijdige vormgeefster. Die haar gevoel op een bijzondere manier in beeld en woord weet te vangen. Bosman ontwierp de look voor Dierenpark Amersfoort, bedacht het logo en de huisstijl van Nederland Schoon en werkte voor multinationals als GlaxoSmithKline. Vormgeven is haar leven en in haar huidige producties laat ze vooral haar hart spreken.

Prentenboeken, ansichten en zeefdrukken vormen de hoofdmoot van de Winkel van Fraaier. ,,Hallo Wolk is mijn eerste prentenboek over een wolk die op het strand springt. Ik ben niet per se een schrijver en dat zie je aan dit boek. De tekst is ondergeschikt gemaakt aan de vorm, grote, kleine, scheve en rechte pagina’s wisselen elkaar af. De tekeningen in het boek zijn gemaakt door de kunstenaars van Jans Pakhuys. Kunstenaars met een verstandelijke beperking. Hun kunst is zo ongelofelijk puur en past daarom zo heel wonderlijk goed bij wat ik bedenk. We werken allebei vanuit ons hart. En dat hart daar draait het allemaal om. Met mijn ontwerpen en schrijfsels wil ik mensen raken, blij maken, telkens opnieuw.”

Op dit moment werkt Bosman onder andere aan het boek Allemaal voor jou, omdat ik zoveel van je hou. ,,Ik zou willen dat dit boek op 14 februari uitkomt, dat zou de perfecte datum zijn. Het is een boek vol eigen schrijfsels en gedichten zoals; ‘Je hangt zo lekker in mijn hoofd, daar gaat mijn hart van lachten’. Daar heb ik zelf kleine schilderijtjes bij gemaakt. Het boek is een mooie verrassing voor een geliefde. De schilderijtjes uit het boek zijn ook los te bestellen. Datzelfde geldt voor veel afbeeldingen uit al mijn boeken. Ik heb ze van ansichtkaartformaat tot enorme zeefdruk.”

Begin volgend jaar heeft de Winkel van Fraaier een nieuwe website. ,,Die wordt veel mooier dan nu en tegelijkertijd veel praktischer en beter toegankelijk. De nieuwe site moet uitnodigen tot een bezoek en nog een en nog een. Er zullen ook veel interactieve elementen in voorkomen. Alles wat ik maak, is via de site te bestellen. Langskomen mag natuurlijk ook, maar dat kan, nu nog, alleen op afspraak.”

u De Winkel van Fraaier, Zuidsingel 51, 033-422 90 90, www.dewinkelvanfraaier.nl, info@fraaier.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie