Dierenspeciaalzaak groeit als kool

8 december 2010 om 00:00 Ondernemend

AMERSFOORT - Tien jaar geleden werd John Reker ondernemer. Hij opende zijn eigen dierenspeciaalzaak in zijn eigen wijk. Rekers’ onderneming sloeg aan, waar de gemiddelde dierenspeciaalzaak na een jaar of vijf wel tot zijn volle wasdom is gekomen, groeit die van Reker nog steeds gestaag verder. ,,Een teken dat ik het goed doe, een teken dat de klanten tevreden over me zijn en dat verder vertellen”, aldus een trotse Rekers die samen met zijn zus Mien de winkel bestiert.

Het uitgekiende inkoopbeleid van Rekers zorgt ervoor dat zijn prijzen altijd ongeveer tien procent onder die van de concurrenten liggen. ,,Dat is voordeel van een vrije jongen zijn”, vertelt hij: ,,Als lid van een keten ben je, in de meeste gevallen, gebonden aan een vaste inkooporganisatie. Daar heb geen last van, ik zoek constant naar het voordeligste inkoopadres. Bovendien heb ik pasgeleden een nieuw magazijn in gebruik genomen. Nu kan ik gemakkelijk grotere volumes aan, ook dat scheelt weer in de prijs. Al die voordelen bereken ik natuurlijk door aan mijn klanten. Verder bied ik een voordelige bezorgservice, in de wijk voor een euro en daarbuiten voor 2,50. Voor mij een vanzelfsprekende service, voor veel van de klanten een uitkomst.”

Honden en katten

Honden en katten zijn de meest voorkomende huisdieren in Nederland en dus vormen zij ook de hoofdmoot in het assortiment van Rekers. ,,In honden en katten ben ik groots”, zegt hij: ,,Voor hen heb ik veel in huis, ook artikelen die je ergens anders niet zo snel tegenkomt. Bijvoorbeeld voer voor katten met nier en blaasproblemen of hondenbrokken voor dieren met vacht, huid of darmproblemen. Artikelen die je anders alleen bij een dierenarts vindt, verkoop ik, maar dan wel voor een heel andere prijs natuurlijk. Verder heb ik professionele middelen tegen onder andere vlooien.”

Lid van gezin

Huisdieren zijn vaak een gerespecteerd lid van het gezin en worden als zodanig behandeld. Honden snacken bijvoorbeeld lustig mee met de baas, dat is natuurlijk geen probleem zolang het maar verantwoord gebeurd. Rekers: ,,Een hond mag eigenlijk alleen maar een hondensnack. Alleen zijn die vaak nogal prijzig, voor een klein zakje met jerky beaf betaal je de hoofdprijs. Dat heb ik anders gedaan, ik heb de jerkies groot ingekocht, in een emmer laten doen en mijn logo erop geprint. Alsjeblieft, zeventig stuks voor een mooie lage prijs. Ook dat zijn dingen die je als zelfstandig ondernemer kunt regelen.”

u John’s Dierenspeciaalzaak, Noordewierweg 97, 033-4626700

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie