Marlon Gouverneur 1-1

1 december 2010 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - Tweedeklasser Nieuwland mocht met de remise (1-1) die de ploeg zaterdag tegen AH’78 boekte, niet klagen. Tot ver in de blessuretijd stonden de Amersfoorters met 1-0 achter. Toen scoorde invaller Marlon Gouverneur de gelijkmaker.

In de eerste helft waren beide teams goed aan elkaar gewaagd. Op het hobbelige veld was Nieuwland iets gevaarlijker maar echt opgelegde kansen konden voor de Amersfoorters niet worden genoteerd.

In de tweede helft kregen de bezoekers het wat moeilijker. De druk van AH’78 nam toe en dat leverde de thuisploeg ook een doelpunt op. De Huizense formatie kreeg daarbij wel de hulp van Nieuwland doelman Joeri Epskamp. Hij ging binnen de beruchte lijnen in de fout. De toegekende strafschop vormde voor de thuisclub geen probleem: 1-0.

Natuurlijk restte Nieuwland niets anders dan de aanval op te zoeken. Kansen kregen de gasten ook maar pas in de derde minuut van de blessuretijd kon de gelijkmaker worden genoteerd. Gouverneur schoot de bal onder de doelman van AH’78 door: 1-1.