VOP biedt Woudenberg goed partij

24 november 2010 om 00:00 Voetbal

Wim de Haas, trainer van VOP, was ook niet ontevreden over de prestatie van zijn ploeg. ,,We hebben Woudenberg een uur en een kwartier heel goed tegenstand geboden “, zei de oefenmeester. ,,We hadden ook niet gedacht van Woudenberg te kunnen winnen. Het is een goed voetballende ploeg. “

AMERSFOORT - Verrassend was zaterdag de uitslag tussen VOP en Woudenberg niet. Zoals kon worden verwacht, bleef de kampioenskandidaat met 0-3 aan de goede kant van de score. Maar de verliezende partij, het veel lager geklasseerde VOP, bood meer tegenstand dan de Woudenbergers hadden verwacht. door Balt Gmelig

Over de doelpunten mochten de bezoekers niet klagen. Twee treffers waren weggevertjes van de thuisclub die na twaalf minuten Robert Bakker in de fout zagen gaan. De verdediger raakte de bal op de doellijn zodanig verkeerd dat het leer in zijn eigen doel belandde: 0-1. Bij de tweede treffer, een kwartier later, gleed Niels Berkhout binnen de beruchte lijnen ongelukkig weg en tikte daarbij een tegenstander aan. De toegekende strafschop vormde voor de Woudenbergse topscorer Kevin Bakker geen probleem: 0-2. ,,We zijn wat ongelukkig geweest”, concludeerde De Haas later.

De eerste kans in de streekderby was overigens voor VOP. Yannick de Vries kon al na een minuut of drie de Woudenbergse doelman Sjoerd Versteeg ongehinderd onder vuur nemen. De sluitpost liet zich echter niet passeren en behoedde zijn ploeg met een goede redding voor een snelle achterstand.

Woudenberg was meteen gewaarschuwd. De bezoekers hielden de defensie goed gesloten, ook na de twee doelpunten. VOP kreeg in de eerste helft geen noemenswaardige kansen meer, Woudenberg trouwens ook niet. Wouter Zewuster hield Bakker, dit seizoen tot nu toe de productiefste Woudenberger, goed in bedwang. De spits had weinig in te brengen. ,,Woudenberg heeft in de hele wedstrijd weinig uitgespeelde kansen gehad”, vond De Haas.

Ook na rust was Woudenberg de betere ploeg maar voor hetzelfde geld was VOP langszij gekomen. Een doelpunt van Terence Vliet werd wegens vermeend buitenspel door de Spakenburgse scheidsrechter Klaas Verhoef afgekeurd waardoor het geen 1-2 werd. Daarna had Jeroen Louissen de pech dat hij de bal uit een goed genomen vrije trap via de Woudenbergse muur op de paal zag belanden.

Pas in de voorlaatste minuut wist Joey Hendriks voor de gasten het bevrijdende derde doelpunt te scoren. Hij werd door een ploeggenoot goed aangespeeld en schoot de bal laag in de hoek van het VOP doel. Onno Cornelissen had al enkele goede reddingen verricht maar hij bleef het antwoord dit keer schuldig: 0-3.

Met de winst schoot Woudenberg overigens niet veel op omdat concurrent CJVV geen steek liet vallen en de Amersfoorters daardoor de koppositie behielden.