Bobby Flohr 1-0, Elwin de Vries 2-0

24 november 2010 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - De eerste thuisoverwinning voor Cobu Boys dit seizoen is een feit. De Amersfoorters konden zaterdag tegen het veel hoger geklasseerde SVP de eerste driepunter op eigen bodem noteren. Met een 2-1 nederlaag werden de Veenendalers terug naar huis gestuurd.

Na 52 seconden had Cobu Boys al de score geopend. Bobby Flohr knalde de bal in de bovenhoek van het SVP doel: 1-0. Een beter begin had de thuisploeg zich niet kunnen wensen. Na die snelle openingstreffer bleven de Zielhorst-bewoners rustig en lieten zij zich niet gek maken door SVP dat met veel oud-spelers van andere Veenendaalse clubs (GVVV en DOVO) aantrad.

Na een half uur deed Elwin de Vries zijn ploeg een groot plezier door nummer twee te laten aantekenen. Hij kon ongehinderd doorlopen en de bal onder de SVP doelman door in het net deponeren: 2-0.

Acht minuten na rust zagen de bezoekers kans de achterstand te verkleinen na een mooie aanval: 2-1. Cobu Boys toonde zich echter niet aangeslagen. De ploeg ging op jacht naar het derde doelpunt. Wessel Schmidt was daar ook dichtbij. Na een door de middenvelder fraai genomen vrije trap stond de paal echter een doelpunt in de weg. De winst van Cobu Boys kwam echter niet meer in gevaar.