Lex Rebergen 1-1, Freek Rubrech 2-1, Kevin Engelman 3-1

24 november 2010 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - Na de galavoorstelling in de vorige competitieronde tegen OSM (1-3 winst) hadden de toeschouwers zondag in de thuiswedstrijd tegen UTS weer een sterk VVZA verwacht. Zij kwamen echter bedrogen uit. Met de hakken over de sloot (3-2) werd de winst in de wacht gesleept.

Al snel na de eerste balomwentelingen was te zien dat de koploper geen gemakkelijke middag tegemoet ging. Het spel van de thuisclub liep vooral in de beginfase niet en daarvan profiteerden de Utrechters. Zij kwamen onverwacht aan de leiding door een foutje van doelman Werner Rijk die de ingeschoten bal pas achter de doellijn onder controle kreeg. Een omstreden beslissing van de Nijkerkse scheidsrechter Wassink die de protesten van de sluitpost niet honoreerde en resoluut naar de middenstip wees: 0-1.

Pas na die treffer in de 19e minuut werden de VVZA’ers wakker en gingen zij wat beter spelen. In de 35e minuut mocht Lex Rebergen een strafschop nemen na een overtreding op Freek Rubrech: 1-1. Negen minuten na rust zorgde die speler voor het tweede VVZA doelpunt. Rubrech stond op de goede plaats om een door de UTS doelman slecht weggewerkte bal te kunnen inschieten: 2-1.

Nummer drie viel in de 77e minuut en kwam op naam van Kevin Engelman: 3-1. Zes minuten later werd het duel nog onnodig spannend toen Orfil Blankendaal de achterstand verkleinde: 3-2.