Global Village Festival in Lieve Vrouw

24 november 2010 om 00:00 Cultuur

BINNENSTAD - Het Global Village Festival vindt plaats van vrijdag 26 tot en met zondag 28 november in De Lieve Vrouw, Lieve Vrouwestraat 13, Amersfoort. Met onder anderen Jeroen van Vliet, Mdungu met special quest Lílian Vieira (zangeres Zuco 103) en het Charivari trio met special guests Fang Weiling en Bassem Alkhouri. Al meer dan tien jaar brengt dit festival musici uit alle windstreken bij elkaar. Deze muzikale ontmoetingen zijn als verkenningtochten naar nieuw geluid. Dit jaar heeft De Lieve Vrouw pianist en componist Jeroen van Vliet de kans gegeven zijn droomformatie samen te stellen. Mdungu laat zich inspireren door zangeres Lílian Veira van Zuco 103 en het Charivari trio reist naar nieuwe continenten samen met Fang Weiling en Bassem Alkhouri .

Vrijdag 26 november

Spices of Zanzibar met Jeroen van Vliet, 20.30 – 22.20 uur

Voor het openingsconcert is toetsenist en componist Jeroen van Vliet uitgenodigd zijn droomformatie samen te stellen. Van Vliet bracht voor dit unieke en eenmalige concert vijf bijzondere topmusici met een Afrikaanse, Europese en Aziatische achtergrond samen.

In Spices of Zanzibar ontmoeten Afrikaanse roots de Europese moderne geïmproviseerde muziek en mengen zich met de melancholie en de kleurenrijkdom van het Midden-Oosten. Zoals op het eiland Zanzibar in de Indische Oceaan.

Entree: € 15,- , € 12,50 (De Lieve Vrouw Pas)

Zaterdag 27 november

Mdungu met special guest, Lílian Vieira (zangeres van Zuco 103), 20.30 – 22.20 uur

De muziek van de negenkoppige formatie Mdungu is beïnvloed door de Griots van Mali, de Afrobeat uit Nigeria en de Mbalax uit Senegal. Het resultaat is een hoogst aanstekelijke mash-up van Afrikaanse muziek, vermengd met westerse stijlen als jazz, funk en rock. Met in elkaar grijpende gitaarpatronen, duizelingwekkende percussie en stuwende saxriffs maakt Mdungu een eigen stijl. Op uitnodiging van De Lieve Vrouw heeft Mdungu voor de gelegenheid een special guest toegevoegd: Lílian Vieira, zangeres van Zuco 103. In de tweede set zal zij met haar vocale vuurwerk een nieuwe draai geven aan het concert.

Entree: € 15,- , € 12,50 (De Lieve Vrouw Pas)

Zondag 28 november

Charivari trio met special guests, Fang Weiling en Bassem Alkhouri, 14.30 – 16.20 uur

Het Charivari trio maakt een onweerstaanbare combinatie van een klassiek strijktrio, een jazzorkest en een volksmuziekgroep. Aanstekelijke muziek van Roemenië tot Venezuela. Op verzoek van De Lieve Vrouw verlegt het trio haar grenzen naar nieuw muzikaal terrein. Voor dit concert vroeg het trio de getalenteerde Chinese erhu speelster Fang Weiling en de veel gevraagde Syrische qanun speler en zanger Bassem Alkhouri om als special guests mee te spelen. (Een erhu is een 2-snarige knieviool, een qanun is een Arabische luit.)

Entree: 14,-, 11,50 (De Lieve Vrouw Pas)

u Meer informatie op www.globalvillagefestival.eu.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie