BCA deelt de punten met Velo

24 november 2010 om 00:00 Sport

Dat het een spannend badmintonavondje zou gaan worden stond eigenlijk voor aanvang van de wedstrijd al vast. Alhoewel bij de Amersfoortse formatie Yao Jie ontbrak en Velo het moest stellen zonder Ginny Severien, waren alle ingrediënten aanwezig voor een fraaie wedstrijd, temeer daar oud BC Amersfoort speler en veelvuldig nationaal kampioen Dicky Palyama ook weer van de partij was. Het mannendubbel leverde al direct het eerste punt van de avond op voor BC Amersfoort. In een partij om van te smullen behaalde het Keistad duo Jelle Maas/Joéli Residay een verrassende winst op het Velo koppel Palyama/Suijkerland. Uiterst effectief en met aanvallend spel werd in twee straight sets het punt binnengehaald. In het vrouwendubbel wat gelijktijdig op de andere baan werd gespeeld, bleek dat de twee Chinese vrouwen in Amersfoortse dienst nog niet echt op elkaar waren ingespeeld. Shi Si Zou en Zi Ying Sheng moesten hun meerdere erkennen in het Velo koppel Maartje Verheul/Lisa Malaihollo, alhoewel daar wel drie games voor benodigd waren. Met een stand van 1-1 werd begonnen aan de enkelspelen die vervolgens voor veel spektakel zorgden. In het 2e mannenenkel bleek BCA speler Lionel Warnotte niet opgewassen tegen opponent Dennis van Daalen de Jel wat een 1-2 achterstand betekende voor Amersfoort. In het 2e vrouwenenkel bleek de jeugdige Gayle Mahulette een maatje te groot voor Velo invalster Maaike Halkema, waardoor BC Amersfoort de stand weer gelijk trok (2-2). In het 1e mannenenkel haalde Edwin Ekiring de eerste game binnen tegen Velo kopman Palyama en dreigde voor BCA een sensatie. Maar in de twee daaropvolgende games liet Palyama zien dat hij nog steeds een grootheid is en liet geen spaan meer heel van de zwoegende Ekiring. Het 1e vrouwenenkel tussen de ‘Amersfoortse’ Zi Ying Sheng en Velo speelster Malaihollo was wellicht de mooiste partij van de avond. Na verlies van de eerste game kwam de Chinese sterk terug en met bij vlagen briljant spel werd de speelster uit Wateringen afgetroefd, wat tevens een 3-3 gelijke stand betekende.

Badminton van hoog kaliber en schoonheid AMERSFOORT - In een wedstrijd die afgelopen zaterdag bol stond van de spanning en het nodige badmintonamusement, deelde het thuispelende BC Amersfoort aan het eind van de avond de punten met koploper in de eredivisie van Zundert Velo. Met 4-4 een wedstrijd om van te smullen en een ware smaakmaker voor de velen die naar de Juliana van Stolberg sporthal waren getogen.

door Huub van Aerssen

Afsluitende gemengd dubbelspelen

Met die 3-3 gelijke stand werd begonnen aan de beide mixed dubbels en zat een overwinning voor een van beide teams er nog steeds in. Het 1e Amersfoortse dubbel bestond uit Maas/Shi Si Zou die het moesten opnemen tegen het duo Suijkerland/Halkema. Laatstgenoemde formatie had daarbij niets in te brengen, waardoor BC Amersfoort op een 4-3 voorsprong kwam. In het 2e mixed dubbel ging het er echter anders aan toe. Residay/Mahulette hadden absoluut geen antwoord op het sterke spel van Daalen de Jel/Verheul, waardoor de wedstrijd eindigde in een 4-4 gelijk spel. Een prachtige afsluiting van een badmintonavond die het predikaat ‘klasse’ volledig verdiende.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie