‘Alles moet tegenwoordig ‘leuk’ zijn’

24 november 2010 om 00:00 Cultuur

VATHORST - ,,Ik ben Max van den Burg, acteur/cabaretier, ik speel regelmatig in series op tv, of in films, ook wel in commercials, meestal in komische rollen want dat vind ik het leukst. Nu ben ik vooral bezig met mijn eerste avondvullende theatershow ‘Kladderadatsch!’”

Waar gaat ‘Kladderadatsch!’ over?

“Ik denk dat het gaat over de wansmaak die oprukt, over mijn eigen wansmaak, over tijden die veranderen, over mijn vruchteloze pogingen om volwassen te worden… Op het podium wil ik in de eerste plaats vooral het publiek een knallende show geven, met veel om te lachen, veel absurditeiten over de tijd van nu.”

Hoe ben je aan de naam ‘Kladderadatsch!’ gekomen?

“Ik las die term in de krant een tijdje geleden, toen de bankencrisis bezig was, toen “Kladderadatsch” een oude term bleek te zijn die betekent “de onvermijdelijke ineenstorting van het kapitalistische systeem”. Ik vond het wel gewoon een mooi woord. Ik vind het een mooi woord en toepasselijk voor deze tijd waarin de wansmaak het steeds meer overneemt van smaak en waarin de huftertjes van de straat en de hufters van de politiek het steeds meer voor het zeggen krijgen. ‘Mayday, mayday: We’re going down! Kladderadatsch!’.

Zit er een artistieke gedachte achter ‘Kladderadatsch!’?

,,Het zijn misschien veel typetjes, imitaties, gekke stemmen, maar het is ook heel erg theatraal cabaret; verhalend, persoonlijk en muzikaal. Ik hou echt van theater en de verbeelding en fantasie die daar mogelijk is! In het theater kan alles gebeuren, dat is voor mij absolute vrijheid.”

Deze hilarische voorstelling is te zien op vrijdag 26 november in de Theaterkamer van De Kamers. De zaal is open om 20.00 uur , de aanvang is om 20:15 uur. De entree bedraagt normaal 14,00 euro, met korting (jongeren) 12,50 euro. “Eindelijk weer eens iemand die écht grappig is op het podium.” (Brabants Dagblad).

Kindervoorstelling ‘Post voor Simon’ (4+)

Simon is 5 jaar en gaat met plezier naar school. Alleen het speelkwartier op het schoolplein vindt hij minder leuk. Kinderen uit zijn klas klimmen in de grote klimboom of klauteren over het klimrek alsof het niets is. Simon weet niet waarom, maar hij durft dat niet. Simon doet liever iets anders: tekenen. Simon kan prachtig tekenen. Daarom neemt Simon in de pauze altijd zijn tekenspullen mee naar buiten.

Ageeth de Haan vertelt een verhaal en omlijst deze met sfeervolle liedjes, altijd begeleid door een live akoestische band. Haar liedjes en theaterprogramma’s staan bekend om hun helderheid en warme sfeer.

Op woensdag 8 december in de Theaterkamer. De zaal is open om 14:45 uur en de aanvang is om 15:00 uur. De entree bedraagt normaal 7,50 euro, met korting 5,00 euro.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie