Verlies voor Untouchables

17 november 2010 om 00:00 Sport

Een absolute primeur voor het team uit Amersfoort: een eerste internationale wedstrijd tegen een volstrekt onbekende tegenstander. De West Vlaanderen Tribes werden derhalve ook vooraf al hoog ingeschat door de Amersfoortse formatie. Al vijf jaar op rij zijn zij de kampioen van België, waarvan zelfs twee seizoenen ongeslagen. In dat kader waren de Amersfoort Untouchables met één kampioenstitel in de Nederlandse 2e divisie op papier zeker de underdog te noemen. Voor het oog van enthousiaste schare supporters en tientallen toeschouwers, speelde de keistedelingen hun eerste wedstrijd sinds maanden. Precies zoals een wedstrijd na maanden er uit kan zien: vol onnodige fouten, gebrek aan goed samenspel, concentratieverlies, geen spelritme en daarbij opgeteld een flink aantal overtredingen. Een spelbeeld dat de wedstrijd voor de thuisploeg bepaalde! Met meer dan 150 yards tegen tengevolge van bestrafte overtredingen, werd het de Belgische formatie wel erg gemakkelijk gemaakt. Het duurde dan ook niet lang voordat de West Vlaanderen Tribes op voorsprong kwam en er na twee kwarten werd gerust met een 0-7 achterstand voor de Amersfoorters. De aanval van de Untouchables kwam eigenlijk nooit in scoringspositie en werd derhalve ook niet gevaarlijk. Met grote moeite werd een eerste first down gehaald, de 10 yards terreinwinst na een viertal pogingen. Na rust was het eigenlijk wachten op een nieuwe score van de Belgen, die overigens zelf ook niet hun beste spel etaleerden. Dat hield dan ook beide partijen in het derde kwart ver van de goalline af. Pas in het vierde en laatste kwart wisten de Tribes opnieuw de achterlijn van de Untouchables te vinden. Hoewel de poging voor het extra punt werd beblocked door Amersfoort, ging de wedstrijd de boeken in met een 0-13 verlies voor het team uit Keistad.

Eerste test American Footballteam AMERSFOORT - Het senioren American Footballteam van de Amersfoort Untouchables begon afgelopen zaterdagavond het voorseizoen 2011 met verlies. Op het veld van Rugbyclub RC Eemland werd om 18.00 uur afgetrapt tegen de West Vlaanderen Tribes. Dit internationale treffen stond in het teken van de ‘Benelux Bowl’. Na een redelijk gelijk opgaande strijd kwamen onze zuiderburen uiteindelijk met 0-13 als winnaars uit de bus.

Trainingsarbeid

De game, die op voorhand tot ‘Benelux Bowl’ werd gedoopt, verliep dus anders dan dat de Untouchables hadden gehoopt. In de voorbereiding zorgden vele blessures voor de nodige problemen in de line up. Er vielen derhalve gaten op bepaalde veldposities die opgevuld moesten worden door nog onervaren nieuwe spelers. Achteraf analyserend kon deze wedstrijd als een goede oefenwedstrijd worden gezien. Voor de nieuwe coaches en de vaste spelersgroep een prima leermoment. Leren van elkaar, wennen aan elkaar en sterker worden. Dat is het motto op weg naar het nieuwe seizoen dat binnenkort voor de deur staat. En zoals headcoach Richard Weaver iedereen op het hart drukte: ,,Kampioen blijven is vele malen moeilijker dan kampioen worden.” Het wordt een zwaar, maar zeker spannend seizoen.

Er zal nog veel moeten gebeuren voordat er in februari zal worden gestart, met op de maandag en de vrijdagavond intensieve trainingsarbeid.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie