Ruime overwinning korfballers MIA

17 november 2010 om 00:00 Sport

De thuisploeg Blauw Zwart opende scherp en na vijf minuten noteerde het scorebord al een 3-0 stand in het nadeel van de overdonderde MIAnezen. Gelukkig is de ploeg van trainer/coach Ruud Schreuder voldoende volwassen om zich niet gek te laten maken door dergelijke verrassingen. MIA ging dan ook rustig op zoek naar de betere doelkansen. In het bijzonder Frank van der Wiel was in die fase waardevol door op de juiste momenten zijn acties aan te zetten. Met een score van Hein Polinder en tweemaal van der Wiel was de stand binnen 3 minuten gelijk. Langzaam kwam MIA beter in de wedstrijd, maar Blauw Zwart had slechts enkele doelkansen nodig om de stand steeds weer gelijk te trekken. Na 30 minuten gingen beide ploegen rusten met een kleine voorsprong (9-10) in het voordeel van de keistedelingen. Blauw Zwart opende de tweede helft met wederom een doeltreffend schot, waarna MIA definitief het heft in handen nam. Met sterke rebounds en in een hoog baltempo bracht MIA haar schutters in stelling. Zes opeenvolgende scores zorgden voor een onoverbrugbare voorsprong van 10-16. Ook al lieten de Amersfoorters zien over de betere ploeg te beschikken, enkele individuele Blauw Zwarters waren niet af te stoppen. Zij rondden hun spaarzame kansen doeltreffend af. Hoewel de echte spanning er wel af was, ontstond zo alsnog een voor de neutrale toeschouwer interessante slotfase met een uiteindelijke eindstand van 16-22. Doelpunten MIA: Remco van Woudenberg 9, Marleen Ruitenbeek 5, Frank van der Wiel 3, Hein Polinder 2, Eline van Ballegoijen 2, Juliët Schoorlemmer 1.

AMERSFOORT - Afgelopen zaterdag startte de nieuwe zaalcompetitie voor de korfballers van MIA, waarbij direct een 16-22 overwinning werd geboekt op Blauw Zwart. Geen gigantisch scoreverschil, maar met een totale productie van 38 doelpunten toch een ‘dikke’ winstpartij in sporthal ‘n Dikken in Wierden.