Hey! Pannenkoek is eigentijds

17 november 2010 om 00:00 Ondernemend

Zakenpartners Maud Schoonderbeek en Arjan Bunk zijn de ondernemers achter het restaurant. ,,We kwamen er bij toeval achter dat dit pand leegstond”, vertelt Schoonderbeek: ,,We waren allebei afzonderlijk op zoek naar een goede horecalocatie. Dat het een pannenkoekrestaurant zou worden, hadden we nooit gedacht. Maar het bevalt erg goed.”

AMERSFOORT - Met de komst van pannenkoekenboerderij Hey!Pannenkoek heeft Vathorst een pannenkoekrestaurant in de stijl die bij de wijk past. Een vleugje oud en toch helemaal nieuw dat is Hey Pannenkoek. Het restaurant is gevestigd in een in oude stijl opgebouwde nieuwe boerderij. De inrichting is onpannenkoekachtig modern, terwijl het uitzicht vanaf het terras een al boerenland ademt. De pannenkoeken zelf zijn stuk voor stuk een culinaire ontdekkingsreis door pannenkoekenland.

In de open keuken van het restaurant worden de pannenkoeken ambachtelijk gebakken. ,,En dat is echt ambachtelijk. We gebruiken echt zelfgedragen beslag. Pannenkoeken komen hier niet van een machine, zo eentje die constant ronddraait, daar wordt een pannenkoek alleen dik en melig van. Onze pannenkoeken zijn dun, maar goed belegd”, aldus Schoonderbeek.

De pannenkoeken in Vathorst zijn van een andere snit dan gewoonlijk en dat is niet voor niets. Schoonderbeek: ,,Mijn zakenpartner Arjan Bunk was eerder chef-kok en dat drukt natuurlijk zijn stempel op onze pannenkoeken. Natuurlijk maken we ook de reguliere pannenkoeken. Je kunt bij ons dus gewoon terecht voor een pannenkoek met kaas, maar dan laten we je wel kiezen tussen jonge, geraspte, mozzarella, geitenkaas of brie. Verder staan op de kaart zeventien zoals wij ze noemen luxe koeken. Ze zijn genoemd naar de verschillende steden en de ingrediënten zijn ook karakteristiek voor die steden. Bijvoorbeeld de Athena met ham, paprika, ui, olijven en feta kaas of de Puerto Rico met banaan, advocaat, warme chocoladesaus en slagroom.” Het is niet alleen pannenkoeken wat de klok slaat, de gasten van de pannenkoekboerderij kunnen hun hart ophalen aan voorgerechten als soepen, zalm en carpaccio. De lunchkaart biedt nog meer lekkers met luxe belegde broodjes, salades en uitsmijters en als toetje ambachtelijk bereid biologisch ijs van ijsboerderij Ruitenbeek.

Gezinnen vormen het grootste deel van de gasten van het restaurant. ,,Toch kan iedereen hier lekker ongestoord eten. Voor de kinderen is er een speciale speelruimte waar ze lekker hun gang kunnen gaan. Maar gezinnen zijn niet onze enige doelgroep. We hebben speciale zaal voor feesten en partijen en zijn zelfs uitgerust voor zakelijke bijeenkomsten”, vertelt Schoonderbeek.

u Hey!Pannenkoek, Zijpenberg 22, Vathorst, telefoon 033-4943224, e-mail: info@heypannenkoek.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie