‘Kamp Amersfoort geen optie’

17 november 2010 om 00:00 Voorpagina

Museumorganisatie Amersfoort in C is momenteel bezig met een haalbaarheidsonderzoek voor een nieuwe locatie. Er is een nieuw onderkomen op het oog, naar verluidt in de gemeente Utrecht. Begin december worden de resultaten van het onderzoek bekendgemaakt en zal het college aansluitend een besluit nemen over de bestemming van de in 2007 afgebrande Elleboogkerk.

Nieuwe locatie Armando Museum nog onduidelijk AMERSFOORT - Gaat het Armando Museum naar Utrecht, wordt alsnog een plek gevonden in Amersfoort, of is Kamp Amersfoort (gemeente Leusden) toch nog een serieuze locatie? Wie dacht dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering meer duidelijkheid te krijgen van Cultuurwethouder Mirjam Barendregt kwam bedrogen uit.

door André van der Velde

De mogelijke verhuizing van het Amersfoortse museum naar Utrecht was voor ChristenUnie-raadslid Simone Kennedy reden om wethouder Barendregt dinsdag al flink wat vragen voor te leggen. Dat plaatste Barendregt deels voor een dilemma, omdat zij ,,omwille van de zorgvuldigheid” niet kon ingaan op wat binnen het haalbaarheidsonderzoek wordt bekeken.

Wel ging zij in op het idee van Kennedy om de collectie te verhuizen naar Kamp Amersfoort. Barendregt wees er fijntjes op dat de directie van Kamp Amersfoort dat niet reëel acht.

Nadat Kennedy Amersfoort in C opriep om contact te leggen met Kamp Amersfoort en de mogelijkheden te bespreken, zegde Barendregt toe dat te zullen bekijken. ,,Maar ik kan u niet toezeggen dat er uitkomt wat u graag zou willen zien”, voegde ze er meteen aan toe.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie