Duidelijkheid over financiën Omroep Amersfoort

10 november 2010 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De Burger Partij Amersfoort (BPA) wil duidelijkheid over de besteding van gemeenschapsgeld door Omroep Amersfoort. In 2009 heeft de omroep ruim vier ton extra gehad voor de aanschaf van apparatuur. De BPA wil weten hoe het zit met de besteding van die gelden en vraagt zich af waarom er over het boekjaar 2009 voor Omroep Amersfoort nog steeds geen goedgekeurde accountantsverklaring is afgegeven. De partij heeft het college van b en w er vragen over gesteld.

De BPA merkt op dat de gemeente een externe accountant heeft aangewezen, maar dat deze de benodigde informatie over de financiële situatie bij Omroep Amersfoort nog niet zou hebben ontvangen. De BPA wijst erop dat Omroep Amersfoort in 2009 een extra gemeentelijke subsidie gehad van 410.000 euro voor de aanschaf van apparatuur voor televisie en radio. De partij wil weten of er vanuit het college wel controle is geweest op de uitgaven van de omroep in 2009.

De BPA heeft ook vragen gesteld over de omvorming van Omroep Amersfoort van een vereniging in een stichting. De lokale partij wil weten wat die omvorming betekent voor de Amersfoortse identiteit van de omroep en de lokale mediadoelstellingen en uitgangspunten

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie