RC Eemland stijgt op ranglijst

10 november 2010 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - Na de goede overwinning op Utrecht de week er voor stond voor rugby ereklasser RC Eemland afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen DIOK uit en in Leiden op het programma.

Een ploeg die met een 4e positie op de ranglijst een goede kans maakt op een plaats in de play off’s aan het eind van de competitie. DIOK startte sterk en zette Eemland al direct flink onder druk. Maar de Amersfoortse verdediging stond ook nu weer als een huis en en behield, mede middels talent Akini Ross, lange tijd de nul. Na zo’n 15 minuten speeltijd waren de Leidenaren uitgeraasd en nam Eemland het spel resoluut over. Middels mooie aanvallen en over vele schijven, goede support van de voorwaartsen en fraaie acties van de lopers, wist Eemland de thuisploeg terug te dringen op eigen helft. Hierdoor moest DIOK veelvuldig aan de noodrem trekken, wat al vrij snel de 0-3 voorsprong voor Amersfoort betekende. Vervolgens bracht een goed uitgespeelde aanval Eemland op 0-10. Amersfoort stoomde onverminderd door en verhoogde naar 0-13. DIOK had op dat moment absoluut geen antwoord op de Amersfoortse aanvallen en mocht van geluk spreken dat er voor rust nog maar een try werd toegevoegd aan het totaal (0-20 ruststand).

RC Eemland begon de tweede helft wederom sterk en bleef het spel domineren, waarbij het de score middels goed spel wist uit te bouwen naar 0-25. Vervolgens rechtte DIOK de ruggen en wist na een aantal fasen in de wedstrijd terug te komen tot 10-25. Amersfoort liet het hier niet bij zitten en wist met een vierde try het extra bonuspunt veilig te stellen en de voorsprong uit te breiden naar 10-30.

Het slotakkoord was voor DIOK dat de eindstand bepaalde op 15-30. Een prima wedstrijd voor Eemland dat liet zien vooruitgang te hebben geboekt op zowel speltechnisch als disciplinair vlak.