‘Mogelijk vertrek Armando Museum’

3 november 2010 om 00:00 Voorpagina

AMERSFOORT - Museumorganisatie Amersfoort in C kijkt of er buiten Amersfoort een plek kan worden gevonden voor het Armando Museum. In verband met bezuinigingen binnen de cultuursector, heeft het college in juni de aanbesteding voor herbouw van de Elleboogkerk uitgesteld. Daardoor was een terugkeer van het Armando Museum in de Elleboogkerk niet meer vanzelfsprekend.

In december duidelijkheid over Elleboogkerk

door John Spijkerman

Aanvankelijk had het college al in oktober een besluit willen nemen over het Armando Museum. Vanwege het haalbaarheidsonderzoek van Amersfoort in C is het besluit uitgesteld. De resultaten van het onderzoek zijn vóór 1 december bekend. Begin december zal de gemeente vervolgens een besluit nemen over de toekomstige bestemming van de Elleboogkerk. Momenteel is het Armando Museum tijdelijk ondergebracht in de Zonnehof.

,,Wij willen niet inhoudelijk reageren op de mogelijkheid van herhuisvesting van het Armando Museum’’, zegt ad interim directeur Marco van Vulpen van Amersfoort in C. ,,Maar we hebben iets concreets op het oog. Als het haalbaarheidsonderzoek uitwijst dat het niet haalbaar is, dan hopen we alsnog dat het Armando Museum binnen de Elleboogkerk wordt gehuisvest.’’ Mocht het Armando Museum verhuizen, dan vindt Van Vulpen dat daarmee voldoende is bezuinigd op de Amersfoortse musea.

Wethouder Mirjam Barendregt verzekert dat de Elleboogkerk zo spoedig mogelijk zal herrijzen en dat er ‘een passende functie’ in wordt ondergebracht. ,,Dat kan het Armando Museum zijn of iets anders, maar bijvoorbeeld geen discotheek.’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie