Nick Kreijne 0-1

3 november 2010 om 00:00 Voetbal

HOOGLANDERVEEN - De tweede helft is Hooglanderveen zondag in het duel tegen Zwaluwen Utrecht noodlottig geworden. Na een 1-1 ruststand kregen de Hooglanderveners in het tweede bedrijf drie treffers om de oren: 4-1.

In Utrecht had Hooglanderveen meer verdiend. De formatie van trainer Bert van den Brom begon ook goed aan de ontmoeting. Na een half uur rondde Nick Kreijne een combinatie met Guido Hildebrand goed af: 0-1. Die stand bleef echter niet lang op het scorebord staan. Tien minuten na de openingstreffer was de gelijkmaker al een feit: 1-1.

Een cruciaal moment in de wedstrijd was de rode kaart die de Hooglanderveense doelman Rob van de Grootevheen halverwege de tweede helft moest incasseren, nadat hij een tegenstander had gevloerd. Michel van de Hoorn had als vervanger van de sluitpost nog geen bal aangeraakt toen hij de bal al uit het net moest halen. De A junior had geen antwoord op een schot van een Utrechter die een vrije trap mocht nemen: 2-1. Na die treffer nam Hooglanderveen meer risico en daarvan profiteerde de thuisclub nog twee keer: 4-1.