Cobu Boys te laat wakker: 1-2 voor FZO

3 november 2010 om 00:00 Voetbal

De gasten uit Zeist bleven met 1-2 aan de goede kant van de score en daar zag het op sportpark Zielhorst na de eerste 24 minuten niet naar uit. Cobu Boys was in de beginfase de betere ploeg. Maar voor echt gevaar kon de thuisploeg nog niet zorgen.

AMERSFOORT - Een wedstrijd tussen jong en oud. Zo kan het treffen tussen het jeugdige Cobu Boys en FZO, een team met vooral routiniers, het beste omschreven worden. De ouderen wonnen zaterdag echter van de jongeren omdat zij niet echt beter waren maar iets meer geluk hadden, vooral in de slotfase. Toen raakte invaller Damion Dekkers de paal en daardoor bleef het verdiende gelijkspel uit. door Balt Gmelig

Onverwacht kwamen de verdedigend ingestelde bezoekers in de 24e minuut op voorsprong. Roan Snellaars kon ongehinderd doorlopen en vanaf een meter of twintig met een droge knal de score openen: 0-1. Dat was tegen de verhouding in.

De thuisploeg begreep dat er was moest gebeuren. Dustin Abdulkadir en Elwin de Vries zagen hun scoringspogingen echter mislukken. De stand werd echter nog beroerder voor de Amersfoorters die op slag van rust een tweede doelpunt moesten incasseren. Jeroen Polling rondde een fraaie aanval keurig af: 0-2.

Imam Evre, trainer van Cobu Boys, reageerde in de rust meteen. De oefenmeester nam geen halve maatregelen en gebruikte al zijn mogelijkheden om het tij te doen keren. Hij wisselde drie spelers en nam daarmee een risico omdat hij daarna geen spelers meer kon vervangen.

Lange tijd bleef het effect uit, tot een minuut of tien voor tijd. Toen werden de spelers van de thuisclub met een fraai doelpunt van Majid Rajai beloond voor hun harde werken. Na de beste aanval van Cobu Boys in de hele wedstrijd kreeg de aanvaller de bal goed op zijn pantoffel: 2-1. ,,Die treffer bleef echter te lang uit”, zei de schutter na de verloren wedstrijd. ,,Als dat doelpunt na een kwartier in de tweede helft valt, hadden we nog alle tijd gehad om te scoren.”

De slotfase was het boeiendste deel van de wedstrijd die de weinige toeschouwers zeker niet verveelde. Cobu Boys zag na de gelijkmaker nog mogelijkheden om langszij te komen. De ploeg was in de tumultueuze slotfase diverse keren dicht bij een doelpunt. Nick van Leersum en de kleine invaller Nassadin Arijat waren in de 84e minuut dichtbij de gelijkmaker maar meer dan een hoekschop leverden de scoringspogingen van het tweetal niet op. En ook Dekkers zag geen kans FZO doelman Remy Amom te passeren. De paal voorkwam in blessuretijd het verdiende doelpunt voor de thuisclub. De punten gingen met Fillie Kraak, de Amersfoortse trainer van FZO, en de zijnen mee naar Zeist.

,,We zijn niet scherp genoeg aan de wedstrijd begonnen”, concludeerde Rajai. ,,En steeds te moeilijke keuzes gemaakt. We zijn te laat wakker geworden.”