Solide overwinning voor de rugbymannen van RC Eemland

27 oktober 2010 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - Ereklasser RC Eemland boekte afgelopen zaterdag een prima 0-21 overwinning in de uitwedstrijd tegen REL uit en in Etten-Leur. RC Eemland begon geïnspireerd aan de wedstrijd waarbij de verdediging van REL ver werd teruggedrongen. Al vroeg in de wedstrijd wist de thuisploeg niets meer te doen dan constant de voorwaartsen te gebruiken om te proberen de Amersfoortse muur af te breken. Dit lukte echter in zijn geheel niet, waardoor Amersfoort steeds frequenter in balbezit kwam. Dat gedreven spel leverde Eemland diverse mogelijkheden op die uiteindelijk een ruststand opleverden van 0-9. In de tweede helft gooide Eemland vervolgens de resterende schroom van zich af, viel bijna continu aan en had voortdurend balbezit. Dit vertaalde zich in een reeks van aanvallen die na 10 minuten in de tweede helft resulteerden in een goed uitgespeelde try (0-16). Het tempo werd steeds verder opgevoerd waarbij Eemland halverwege een volgende try zag worden afgekeurd. Amersfoort bleef de druk er op houden en zette REL met de rug tegen de muur. Middels een aantal goed uitgevoerde rucks wist Eemland de score te verhogen tot 0-21 wat tevens de eindstand betekende. Een solide en dik verdiende overwinning van de rugbymannen uit Amersfoort.