NVM-makelaar Robert van Oossanen

27 oktober 2010 om 00:00 Ondernemend

AMERSFOORT - Bij een gemiddeld makelaarskantoor word je ontvangen aan een balie met daarachter een secretaresse die je vriendelijk vraagt even te wachten tot de makelaar tijd voor je heeft. Het is dus even wennen als je het makelaarskantoor van Robert van Oossanen aan de Utrechtseweg betreedt; geen balie, geen secretaresse, en niks even wachten. Robert van Oossanen verwelkomt zijn klanten zelf.

Terwijl de makelaar een geurig kopje koffie bereidt uit zijn volautomatische espressomachine heb je even de tijd om het lichte, sfeervolle interieur te bewonderen. In het midden een grote houten tafel, tevens werkplek van de makelaar, aan de muur een kleurrijk schilderij van forse afmetingen en geschilderd door de makelaar zelf (!). Achter een glazen afscheiding, met daarop een lijntekening van de Amersfoortse skyline, bevindt zich nog een kleine vergaderruimte.

Als hij de koffie op tafel zet lijkt hij zich aanvankelijk te verontschuldigen voor het ontbreken van zijn secretariële ondersteuning. ,,Mijn secretaresse is nog met vakantie”, om er vervolgens glimlachend aan toe te voegen: ,,Nee hoor, ik doe alles zelf. Dus ook een espresso zetten voor mijn klanten!” Zijn houding heeft een ontwapend effect op de bezoeker; hier voel je je op je gemak. Niet onbelangrijk, want in zijn branche speelt vertrouwen een belangrijke rol. Volgens Van Oossanen is het juist hier een aantal jaren geleden flink fout gegaan. ,,In 2001 schafte de regering de beëdiging van makelaars af en mocht iedereen zich makelaar noemen. Tja, van die maatregel zijn veel huizenkopers de dupe geworden.”

Robert van Oossanen kan inmiddels bogen op ruim twintig jaar ervaring in het vak. ,,Ik streef vooral openheid en eerlijkheid na, en ik maak altijd duidelijke afspraken. Bovendien hanteer ik een aantrekkelijk courtagesysteem, dat heel flexibel is. Alles bij elkaar een manier van werken die bijzonder op prijs wordt gesteld door mijn opdrachtgevers.”

Veel mensen zoeken hun droomhuis tegenwoordig op internet (Funda), en kiezen soms zelfs voor een ‘internetmakelaar’. Volgens Robert van Oossanen is dit laatste zeer onverstandig. Hij draait zijn laptop een kwart slag en laat als voorbeeld een website zien waarop behalve huizen ook allerlei online makelaarsdiensten worden aangeboden. ,,Een internetmakelaar! Alsof een website in de plaats van een makelaar kan opereren? Dat kán natuurlijk helemaal niet. Kijk, internet is natuurlijk een fantastisch medium voor je zoektocht naar een huis. Maar een goed advies? Dat zal altijd mensenwerk blijven.”

u Van Oossanen Makelaardij, Utrechtseweg 57, (033) 461 40 01, www.vanoossanen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie