Theatervoorstellingen voor de jeugd

20 oktober 2010 om 00:00 Cultuur

AMERSFOORT - Er is veel theateraanbod dit najaar in De Kamers. Het podium van theater De Kamers zal door heel wat acteurs en actrices betreden worden en de verschillende rollen zullen vol vuur en passie worden gespeeld. Twee voorstellingen springen hier wel speciaal bovenuit. Theater speciaal voor de jeugd. Een voorstelling voor kinderen van 6 jaar en ouder getiteld ‘Oma’ s Oma’ en ‘Ellis Island’ een indrukwekkende productie voor jongeren vanaf 15 jaar.

Een familievoorstelling over herinneren, vergeten en accepteren. ‘Oma’s Oma’ (6+) is het verhaal van Merel. Haar oma is oud. Zo oud dat je door haar heen kunt kijken. Het vel van haar gezicht is veel te wijd. Oma doet een beetje raar de laatste tijd. Oma is oma niet meer. Of juist wel? Merel begrijpt er niks meer van en is boos. Op de zolder van oma woont Meneer André. Hij kent alle oude verhalen van de oma’s en hun reizen en beleeft ze keer op keer. Meneer André is veel ouder dan oma. Hij speelde al met oma’s oma. Toen ook zij zelf als boos kind op zolder zat.

Ida van Dril (Hillegom, 1983) studeert in 2005 af als theatermaker. Zij speelt vanaf dan een aantal jaren bij diverse jeugdgroepen. Zo is zij te zien in de familievoorstelling Roodkapje en de Zware Jongens, geregisseerd door Mark Kingsford. Ida van Dril heeft zich als maker en speler van haar eigen familievoorstellingen gespecialiseerd in het vertellen van verhalen, waarbij door poppen en objecten gedachten, emoties en innerlijke strijd hoorbaar worden. Ontroering afgewisseld met hilarische momenten in een tot de verbeelding sprekend en fantasierijk decor.

Momenteel werkt Ida van Dril samen met meesterverteller en theatermaker Fred Delfgaauw. Onder zijn regie brengt zij haar familievoorstelling ‘Oma’s Oma’ die op woensdag 27 oktober 2010 in Theater De Kamers te zien is. De aanvang is 14:00 uur. De toegang bedraagt 9 euro voor volwassenen en 7 euro voor kinderen. Reserveren kan via www.dekamers.nl. De kinderen kunnen meteen na school naar De Kamers, want in De Eetkamer staat voor 6 euro een kinderlunch klaar.

‘Ellis Island’ (15+)

Eiland van hoop, eiland van tranen. Op donderdag 4 november vindt er een try-out van deze bijzondere voorstelling plaats. Toneelgroep Winterberg zoomt met groteske poppen, bizarre installaties en indringende miniaturen in op migratie van toen en nu.

In de voorstelling ‘Ellis Island’ neemt Toneelgroep Winterberg het publiek mee naar het eiland voor de kust van New York, waar het hoofdkwartier van de immigratiedienst tussen 1892 en 1954 zo’n 12 miljoen migranten ‘verwerkte’. Op dit eiland kregen zij een nieuwe naam, bevielen buitenlandse vrouwen van hun Amerikaanse kinderen, waren alleenstaande meisjes naarstig op zoek naar een echtgenoot en aten volwassen mannen voor het eerst in hun leven bananen.

Op 4 november 2010 te zien in Theater De Kamers. De zaal open is open om 20:00 uur, de aanvang is om 20:15 uur. De toegang bedraagt normaal 12,00 euro en met korting (tot 18 jaar/CJP) 10,00 euro.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie