Spirituele voorstellingen in De Kamers

20 oktober 2010 om 00:00 Cultuur

AMERSFOORT - De herfst nadert, de temperaturen dalen en het wordt al weer vroeger donker. Het najaar is het jaargetijde om de warmte op te zoeken. Niet alleen de fysieke warmte, maar ook de warmte die belangrijk is voor de innerlijke mens. Om aan deze behoefte tegemoet te komen heeft De Kamers in de tweede helft van de maand oktober twee spirituele, en vooral bijzondere theatervoorstellingen op het programma staan. De voorstelling ‘Marcus’ van de Amerikaanse Broadway acteur Bruce Kuhn en ‘Wie stenen losbreekt’ door actrice Kirsten Benschop.

Bruce Kuhn is vooral in Amerika een bekende naam. Hij was in het verleden te zien op Broadway met Les Misérables. Daarnaast maakte hij deel uit van het toneelgezelschap ‘Actor’s Theatre of Louisville’. Hier speelde hij onder andere de rol van D’Artagnan in het bekende stuk ‘The Three Musketeers’. Tegenwoordig woont Bruce Kuhn in Nederland. Deze zeer begaafde voordrachtkunstenaar treedt op zondag 24 oktober op in zijn toneelstuk: ‘Marcus’. Na lange aarzeling treedt hij met zijn eerste Nederlandstalige Marcusvoorstelling op in Nederlandse theaters.

Het optreden van Bruce Kuhn is een laagdrempelige manier om, via een leuk avondje uit, bekend te raken met het geloof. Kuhn vertolkt het Evangelie van Marcus met het realisme en de humor van een ooggetuige. Door het Marcusevangelie uit te voeren in het theater bereikt het evangelie mensen op een heel andere manier dan wanneer ze zelf de bijbel lezen. Tijdens een optreden van Bruce Kuhn wanen bezoekers zich als het ware in de wereld van Jezus. De aanvang is om 15.00 uur. De toegang is 15 euro en kaarten zijn te reserveren via www.dekamers.nl.

‘Wie stenen losbreekt’

Spiritueel-, filosofische voorstelling geïnspireerd door werk van Kahlil Gibran, Anselm Grün, Primo Levi, Antoine de Saint-Exupéry, Prediker e.a. Op zondag 31 oktober speelt actrice Kirsten Benschop de door haar zelf bedacht en geschreven solovoorstelling ‘Wie stenen losbreekt’ in Theater De Kamers. Deze voorstelling behandelt thema’s als eenzaamheid, leegte, dood, maar ook hoop, vertrouwen, zingeving en geloof.

Een vrouw van middelbare leeftijd wordt op een ochtend wakker met een moe en leeg gevoel. Voor een korte retraite gaat ze naar een klooster in de hoop daar rust te vinden en haar leven weer snel op orde te hebben. Daar maakt zij echter kennis met een geheel ander ritme: stilte, eenvoud en de werken van auteurs die schrijven over thema’s die haar nu bijzonder treffen. Bij het verlaten van het klooster, beseft ze dat zij zich op een keerpunt in haar leven bevindt.

Kirsten Benschop begon haar eerste toneelgroep toen ze twaalf jaar was.

De aanvang van deze voorstelling is om 15.00 uur. De toegang is 15 euro en kaarten zijn te reserveren via www.dekamers.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie