Jubileum muziekvereniging Animato

20 oktober 2010 om 00:00 Cultuur

HOOGLANDERVEEN - In Hooglanderveen is 40 jaar geleden de muziekvereniging Animato opgericht. Daarom is er op 29 en 30 oktober een jubileumconcert in dorpshuis ‘de Dissel’ in Hooglanderveen. In 1970 hebben Wuf Houtveen en dirigent Rob Jorritsma, op initiatief van de Oranjevereniging, een ledenwerving gehouden in het café restaurant ‘het Houteveen’. Vanaf dat moment bestond de muziekvereniging

Muziekvereniging Animato heeft veel ontwikkelingen door gemaakt. Van eenvoudige dorpsfanfare, met bijeengezochte instrumenten en ‘uniformen’ tot een befaamde showband in ‘american style’ In de gloriejaren 1988-1992 waren er weekend optredens in Parijs, Hamburg, Reims, Frankfurt. Vele malen mocht een volle Rotterdamse Kuip genieten van een spel van muziek en choreografie. Dit alles onder bezielende leiding van Henk Petersen. Helaas is het aantal taptoes in binnen- en buitenland sterk terug gelopen.

Muziekvereniging Animato oefent op dinsdag en donderavond in dorpshuis ‘de Dissel’. Een nieuw muziekrepertoire wordt onder leiding van Peter Does nu door de showband ingestudeerd. Ook oud leden zijn onder leiding van Henk Petersen bezig met het goud van oud repertoire op te pakken. De oude nootjes kraken en de longen piepen maar het lijkt op een jeugdorkest die nog speels aan het werk is.

Op donderdag avond wordt er geoefend door dweilorkest De Turfstampers. Ze zijn in training voor de winterspelen van 2014 in Sotsji. Ook de vlaggen zwaaien al rond. De Majorettes, twirls en dames colour-guards zijn volop in training.

Al deze activiteiten staan in het teken van het jubileumconcert. Het wordt een fantastisch avondvullend programma met een afsluitende after party. De avonden op 29 en 30 oktober beginnen om 20.00 uur en de toegang is gratis. Hiervoor kan men reserveren via showbandanimato@hotmail.com , aansluitend krijgt men een reserveringsnummer. Toegangskaart en kunnen ook afgehaald worden in dorpshuis “de Dissel” op de dinsdagavonden 19 en 26 oktober van 20.00 uur tot 21.00 uur of op de donderdagavonden 21 en 28 oktober van 20.00 uur tot 21.00 uur. Er zijn per avond een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Voor verdere informatie, film en of foto’s raadpleeg dan De websites http://animato.webklik.nl en www.turfstampers.nl. Wie intussen interesse heeft gekregen om ook lid te worden van de muziekvereniging Animato, is welkom op de dinsdag- of donderdagavond vanaf 20.00 uur in dorpshuis ‘de Dissel’. Belangstellenden kunnen ook bellen en/of mailen naar het secretariaat: Hennie Berg telefoon 06 10150419, hennieberg@gmail.com of showbandanimato@hotmail.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie