Remco Ruitenberg 2-1

20 oktober 2010 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - Vierdeklasser Amsvorde had zondag in de uitwedstrijd tegen RUC wel een punt verdiend. De ploeg van trainer Bert de Vries kreeg dat punt echter niet maar was er wel dichtbij geweest. In de slotfase had Richard Moore pech met een schot op de paal.

In Utrecht acteerden de Amersfoorters te slap, vooral in de eerste helft. Het gevolg was een 2-0 achterstand door twee doelpunten binnen een kwartier. Op slag van rust slaagden de bezoekers er wel in de achterstand te verkleinen. Uit een voorzet van Arthur Bucun verlengde Remco Ruitenberg de bal met zijn hoofd: 2-1.

In de tweede helft probeerde Amsvorde van alles om de gelijkmaker te forceren. RUC hield echter stand en zag met genoegen dat Moore twee minuten voor het einde van de wedstrijd het houtwerk raakte. Daardoor bleven de drie punten in Utrecht achter.