Michael Ouwerkerk 1-1, 3-1 en 5-2, Dwight Maduro 2-1 en 4-1

20 oktober 2010 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - VVZA is nog steeds ongeslagen. De gepromoveerde ploeg van trainer Piet Rigter liet zondag ook in de thuiswedstrijd tegen Waterwijk geen steek vallen. Met ruim verschil (5-2) bleven de Amersfoorters aan de goede kant van de score.

VVZA ging niet goed van start. Na drie minuten liet doelman Werner Rijk de bal los en daar profiteerde een tegenstander van: 0-1. De thuisclub had even wat tijd nodig om zich van die tegenvaller te herstellen. In de 24e minuut kwam VVZA op gelijke hoogte dankzij een doelpunt van Michael Ouwerkerk: 1-1.

VVZA bleef daarna aandringen. In de slotfase van de eerste helft leverde het offensief van de thuisploeg doelpunten van Dwight Maduro (2-1) en Ouwerkerk (3-1) op.

Waterwijk had niet veel in te brengen, ook niet in de tweede helft. In de 62e minuut was het weer de beurt aan Maduro om VVZA aan een doelpunt te helpen: 4-1. Waterwijk kon daarna iets terugdoen (4-2) maar verder liet VVZA het niet komen. Ouwerkerk bepaalde tenslotte de eindstand op 5-2 waardoor VVZA nog steeds koploper in de derde klasse is met een voorsprong van twee punten op naaste concurrent OSM.