Zwakke tweede helft kost VOP de zege

20 oktober 2010 om 00:00 Voetbal

Na de eerste 45 minuten zag het er niet naar uit dat de ploeg van trainer Wim de Haas met lege handen het veld zou moeten verlaten. VOP kreeg de meeste kansen, alhoewel de eerste grote scoringsmogelijkheid in de overigens matige wedstrijd voor Renswoude was. Na vijf minuten slaagde Henk van Essen er van dichtbij niet in VOP doelman Onno Cornelissen te passeren.

AMERSFOORT - De drie punten die zaterdag op sportpark Olympus te verdienen waren, werden door Renswoude opgeëist. De formatie van trainer Adrie Morren bleef VOP met 1-3 de baas, een overwinning die pas na rust tot stand kwam. Toen scoorden de bezoekers twee keer en daar had de thuisclub geen antwoord op. door Balt Gmelig

Acht minuten later nam Jeroen Louissen uit een vrije trap het doel van Renswoude onder vuur. Doelman Jacco van Ginkel kon de bal niet zonder enige moeite tot hoekschop verwerken waarna Terence Vliet de tweede kans voor VOP onbenut liet.

Na twintig minuten kwam de thuisploeg achter te staan. Arjan Mulder gaf zijn tegenstander Paul Daalmeijer net binnen het strafschopgebied een flinke duw wat voor scheidsrechter Augustin aanleiding was de bezoekers een penalty te geven en de boosdoener een gele kaart opleverde. Van Essen had met de elfmetertrap geen moeite: 0-1.

VOP toonde zich echter niet aangeslagen en zocht met succes de aanval weer op. Na een aantal gemiste kansen viel in de 25e minuut toch de gelijkmaker. Uit een voorzet van Randy Nieuwenhuis verraste Terence Vliet met een bekeken schuiver doelman Jacco van Ginkel: 1-1.

Vijf minuten later was VOP dichtbij een tweede doelpunt. Vliet raakte met een kopbal de paal waarna Van Ginkel de bal kon bemachtigen. Volgens enkele VOP supporters die schuin achter het doel stonden, had de bal de doellijn gepasseerd maar de grensrechter van Renswoude en de scheidsrechter reageerden niet. Geen tweede doelpunt dus voor VOP, een tegenvaller voor de thuisclub die in de resterende minuten van de eerste helft verzuimde te scoren. Wouter Zewuster en Mark van Houten kregen de bal niet goed op hun pantoffel.

Na rust was Renswoude feller en kreeg VOP het moeilijker. Met wat geluk kwamen de gasten op voorsprong. Van Essen kreeg de bal onverwacht voor zijn voeten na een botsing tussen VOP verdediger Robert Bakker en een tegenstander in de hoek van het strafschopgebied. Omdat Cornelissen zijn doel had verlaten, kon Van Essen het leer gemakkelijk in het net schieten: 1-2. Daarna zag VOP geen kans meer iets terug te doen. ,,Na die 1-2 geloofden we er niet meer in en knakte er iets in de ploeg“, zei VOP trainer Wim de Haas na afloop. ,,Renswoude won ook verdiend. Ons collectief was onvoldoende ten opzichte van wat Renswoude liet zien.” In de slotfase moest VOP nog een derde treffer incasseren. Roy Veldhuizen bepaalde de eindstand op 1-3.