Korfballers MIA herfstkampioen

20 oktober 2010 om 00:00 Sport
AMERSFOORT - Met een klinkende 22-9 overwinning afgelopen zaterdag op KCD sloot MIA de eerste helft van de veldcompetitie af. Dankzij een gemiddelde score van 17 doelpunten en een doelsaldo van plus 65 gaat de Amersfoortse formatie als ‘Herbstmeister’ de zaal in.

Tegen een door blessures, schorsingen en vakanties gehavend KCD startte MIA als grote favoriet. Terecht, want via een schot van Karin Swart en een strafworp stond het al snel 2-0. Vervolgens noteerde Hein Polinder via opnieuw een strafworp de 100e MIA score van dit seizoen. Na twintig minuten spelen stond het verdiend 6-0 met doelpunten van Marleen Ruitenbeek, Frank v/d Wiel en Remco van Woudenberg. Vervolgens wist toch ook KCD de weg naar de korf te vinden en begon de ploeg voorzichtig mee te scoren. Maar het tempo van MIA konden de Doornaars niet bijhouden. MIA had letterlijk de wind mee en bij rust was het dan ook 10-3. Al in de eerste aanval na rust scoorde MIA van afstand en zette zo meteen de toon voor de rest van de wedstrijd. MIA bleef de defensie van KCD onder druk zetten wat resulteerde in een gestage doelpuntenproductie. Toch kreeg ook KCD aanvallend vat op de zaak met enkele rake scores. Maar MIA hield daarbij duidelijk de overhand waarbij de wedstrijd eindigde in een 22-9 overwinning voor de thuisploeg. In de slotfase van de wedstrijd kwamen ook Maurice van Rossum (in de basis voor Sebastiaan Bannink) en invaller Oedger Meijborg (vervanger van Frank v/d Wiel) nog tot scoren. Dat toont aan dat MIA ook in de breedte over een prima selectie beschikt. Dat werd nog eens onderstreept door de wedstrijd van MIA 2. Na een gelijkspel tegen SKF bezetten nu zowel MIA 1 als MIA 2 de koppositie in hun poule. Doelpunten MIA: Karin Swart 5, Remco van Woudenberg 4, Marleen Ruitenbeek 4, Eline van Ballegoijen 3, Frank van de Wiel 2, Oedger Meijborg 2, Hein Polinder en Maurice van Rossum beiden 1.