Goede performance Eemland

13 oktober 2010 om 00:00 Sport

RC Eemland maakte zich afgelopen weekend op voor mooi rugbygevecht tegen koploper en één van de titelkandidaten in de ereklasse Het Gooi. Onder werkelijk prachtige weersomstandigheden kreeg het in groten getale aanwezige publiek een wedstrijd voorgeschoteld die in meerdere opzichten mocht worden betiteld als uiterst fraai. Zoals verwacht begon Het Gooi gedreven aan de wedstrijd en zette Amersfoort vanaf de kick off zwaar onder druk. Maar zoals al eerder dit seizoen was gebleken stond de organisatie bij RC Eemland ook nu weer als een huis en werden er vele goede tackles gemaakt. Maar de druk van de gasten bleef aanhouden en was zodanig dat de Amersfoorters in de tiende minuut van de eerste helft niet meer onder die druk uit konden komen en lijdzaam moesten toezien hoe Het Gooi na een schitterende aanval de eerst try scoorde onder de palen en inclusief conversie op een 0-7 voorsprong kwamen. Het Gooi zette vervolgens de aanvallende acties door en wist kort daarna middels een toegekende penalty de voorsprong uit te breiden naar 0-10. Maar vervolgens werden de gasten langzaamaan teruggedrongen op eigen helft en nam RC Eemland het initiatief over. Amersfoort zocht gepassioneerd de aanval maar liep telkens weer vast op de goed georganiseerde verdediging van de bezoekers en wist de tryline keer op keer net niet te bereiken. Toch bleef de aanhoudende druk van Eemland niet zonder beloning. Na een aanval over meerdere fasen wisten de Keistedelingen uiteindelijk wel de tryline te halen en daarmee de achterstand te verkleinen tot 5-10. Alhoewel Eemland vervolgens op zoek ging naar meer, wist Het Gooi de verdediging goed op slot te houden en werd er uiteindelijk gerust met een 8-13 voorsprong voor de bezoekers. Onder leiding van de goed fluitende referee Zandvliet, startte Eemland vervolgens gedreven aan de tweede helft en wist daarbij Het Gooi goed onder druk te houden. Maar ondanks aandringen van Amersfoort en de goede verdedigende acties van de tegenstander, bleef tot halverwege de tweede helft de tussenstand 8-13. Het Gooi bleef gevaarlijk in de uitbraken wat resulteerde in een volgende try en een voorsprong van 5-20. Alhoewel RC Eemland in de laatste fase vocht als een leeuw was het zeker gezien de afnemende concentratie niet opgewassen tegen Het Gooi dat de wedstrijd beëindigde met een enigszins geflatteerde 8-41 overwinning.

Ondanks ruime nederlaag tegen koploper Het Gooi AMERSFOORT - Rugby Ereklasser RC Eemland liet afgelopen zaterdag zien dat de ploeg het niveau van de hoogste rugbyklasse absoluut aan kan. Alhoewel er tegen de koploper Het Gooi op eigen terrein met 8-41 werd verloren, speelden de mannen van trainer Luc Theunssens een goede wedstrijd die zeker het nodige vertouwen schept in het vervolg van de competitie.