De jonkies van MIA scoren er lustig op los

13 oktober 2010 om 00:00 Sport

Op het groene en zonovergoten grasveld van sportpark De Leede hadden de keistedelingen voorgenomen om zich niet te laten verrassen. Met schoten van Juliet Schoorlemmer, Eline van Ballegoijen en Marleen Ruitenbeek opende MIA meteen de score en na 6 minuten stond het 1-3. Wat volgde was een snel aanvalsspel met veel positiewisselingen, maar toch nog weinig scores. Uiteindelijk trof Karin Swart als vierde MIA dame doel en was het na een kwartier spelen 2-4. Dit eerste kwartier was MIA qua veldspel oppermachtig, maar in de afronding onder de maat. Door hun hoge tempo en betere conditie speelden de MIAnezen de thuisploeg op het taaie gras langzaam moe. In de rest van de eerste helft kwam Kesteren er vervolgens niet meer aan te pas. Via scores van Hein Polinder, Frank van der Wiel, Renco Woudenberg en Sebastiaan Bannink stond het bij rust 2-9. De tweede helft opende voorzichtig, want pas in de 8e minuut mikte van Ballegoijen raak. Via een prachtige doorloopbal van Karin Swart werd het 2-11. Kesteren probeerde het spel te vertragen maar slaagde daar slechts deels in. Bij de stand 2-14 bracht MIA enkele jonge talenten uit de A jeugd in het veld. Sander van de Neut en Mariëtte Vergeer vervingen Polinder en van Ballegoijen. Versterkt door deze jongelingen kwam de gemiddelde leeftijd in het aanvalsvak ruim onder de negentien jaar. Aan klasse echter geen gebrek bij deze talenten want MIA zette ook het laatste kwartier door met gevarieerd korfbalspel. Kesteren wist nog éénmaal doel te treffen, waarna MIA trainer Ruud Schreuder ook Marnix Ruitenbeek en Suzanne Strijker nog tien minuten speeltijd gunde. Vermeer zag vervolgens haar prima inbreng nog verzilverd met een doelpunt en Schoorlemmer sloot deze mooie korfbaldag af met een vrij gelaten kansje onder de korf: 3-18 eindstand. Komende zaterdag speelt MIA de thuiswedstrijd tegen KCD.

AMERSFOORT - Afgelopen zaterdag hebben de korfballers van MIA stevig gewerkt aan het doelsaldo. In en tegen Kesteren werd het maar liefst 3-18, mede doordat de thuisploeg niet in blakende vorm verkeerde. Alhoewel MIA soms wat rommelig speelde, oogde het spel attractief en waren er vele prima aanvallen. Met name de inzet van de jonge talenten gaf een flinke boost aan het zelfvertrouwen van de Keistedelingen.